onsdag 22 november 2017

Amaryllis, äpplen och sånt

Nu är det ju faktiskt inte så himla lång tid kvar till första advent, och av bloggar och Instagramkonton att döma verkar pyntandet redan vara i full gång ute i stugorna. Själv tycker jag nog ändå att det är lite för tidigt än. Jag brukar vänta ända fram till sista lördagen innan advent, men i tankevärlden går jag ändå och småplanerar lite grann. En amaryllis börjar det nog faktiskt bli läge att införskaffa redan nu till helgen, så att den hinner slå ut i blom till jul. Förra årets variant såg ut som på bilden här nedanför. Löken står kvar i en kruka nere i källarfönstret, så jag ska nog se om den går att väcka till liv.


Granris, tallris, enris och lummer är både snyggt och en enkel quick fix när det gäller att fixa adventsstämning. Jag tycker om grön mossa också, och så knipsar jag gärna några kvistar buxbom i trädgården och pyntar med det både ute och inne. (Fast det luktar inte så gott...) Och så mängder av röda juläpplen, förstås.


Äpplen vill jag helst ha överallt! Som här, i farmors gamla grötskål på köksbordet. En klar bonus är ju att man kan äta upp dem efter hand, och sedan bara köpa nya.


I tråget på utebordet är det också himla fint med äpplen. Fåglarna brukar hitta hit efter hand, men vad gör väl det? Den lilla risrenen har hängt med i många år, och väntar nu som bäst på att få komma ut ur ladan. Den är risigare än någonsin, men överlever alldeles säkert en jul till. 


Äpplen kan man göra ljusstakar av också. Det är bara att "gräva" ett hål med en smal kniv eller med potatisskalaren och stoppa ner ett julgransljus. Voilà, så har man världens finaste ljushållare! Den gamla 70-talsleksaken (är det Bambi kanske?) passar också finfint som juldekoration på spiselkransen.


Fortsätt ni att adventspynta och lägga upp bilder på bloggar och Instagram, så kan jag ligga hemma i soffan och samla inspiration och sno alla era fina idéer. Sen pyntar jag ikapp er allihop, hihi! Ja, kanske till och med lite mer... 

P.S. Den första snön föll här inatt. Lite stämningsfullt ändå! Men det varade inte så länge den här gången, för nu har allt regnat bort. D.S. 

4 kommentarer:

 1. Jag har också sett både pappstjärnor o ljusstakar i vissa fönster för flera dagar sen men det är inget för mig. Brukar också spara att pynta till adventshelhen men i år får jag nog börja några dagar före eftersom jag ska jobba hela adventshelgen....
  Vad mycket fint du gör med äpplen!
  Kram/ Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det bästa med äpplen är att man inte behöver göra så mycket med dem. De är ju liksom fina av sig själva!

   Radera
 2. Tänk denna brådska framåt, här hjälper varken väggord eller tatueringar med Carpe Diem...
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi! Bra reflektion, Skorpan! Tack för alla dina härliga kommentarer!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!