söndag 31 december 2017

Året som gått

Så här på årets sista dag scrollar jag igenom blogginläggen från 2017 och försöker summera dagarna som gått. Jag har redan gjort inlägg om årets trädgårdsprojektuteplatsprojekt och loppisfynd (klicka på länkarna om du vill läsa mer), men här kommer en liten sammanfattning över året i stort.

Januari
Min ålder kom visst i kapp mig redan i början av året, för efter 45 och ett halvt år vaknade jag plötsligt en morgon och insåg att jag behövde glasögon, hihi! I övrigt tillbringade jag större delen av månaden i längtan efter våren, så som jag alltid tenderar att göra i januari. Köket fick nya gardiner och jag unnade mig nya snittbuketter varje vecka, vilket var mitt nyårslöfte även för i år.


Februari
Jag och två av mina kollegor bokade biljetter till årets upplaga av Chelsea Flower Show; en gammal dröm som äntligen skulle bli av under året. Vi hade rejält med snö, och jag tittade på "Mandelmanns" på TV och drömde om sommaren. 


Mars
Jag skymtade vårljuset i vintertunneln och började vårpynta ute så smått. Med tiggda gatstenar från grannen byggde jag kanter runt de små rabatterna vid ladan. Jag åt brunch på Grand Hotell i Lund och åkte på kurs till Stockholm, och i slutet av månaden kom vi hem med en sprillans ny bil.


April
Vi klappade kossor på Nedanbäcks gård och började flytta ut trädgårdsmöbler. Jag planterade de första penséerna, skötte mina försådda tomatplantor och köpte ett coolt gammalt zinkbadkar. 


Maj
Jag satte äntligen upp grindstolpar in till köksträdgården och renoverade och hängde upp den gamla grinden. Växthuset blev skurat, och jag planterade nya jordgubbsplantor i en av pallkragarna. I slutet av månaden bar det äntligen av till London och Chelsea Flower Show. Vilken upplevelse! 


Juni
Jag och två vänninor firade en födelsedag med spa på Mossbylund, och tillsammans med mina kollegor tillbringade jag en ljuvlig heldag i Mölle och på Kullaberg. Trädgården här hemma prunkade och vi firade traditionsenlig midsommar på Solhäll med våra vänner. Jag fick en egen artikel publicerad i det finska magasinet "Kotiblogit".


Juli
Semester! Maken och jag besökte Österlen, tog en loppistur till Småland och gjorde en liten road trip till Västmanland och Dalarna i slutet av månaden. Jag målade om trädgårdsmöbler med linoljefärg och småpysslade i trädgården i väntan på att stensättarna skulle göra färdigt vår nya uteplats. Vi blev så nöjda med resultatet!


Augusti
Jag sådde gräs runt vår nya uteplats, firade min födelsedag på Solviken, besökte Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero och hängde (nåja...) med min stora favorit Monty Don.


September
Jag njöt av blommande rabatter och målade ett loppisskåp blått (!). Jag åkte på Bokmässa i Göteborg med mina kollegor och tillbringade en helg i vänners hus vid stranden i Skummeslöv.


Oktober 
Trädgårdsintresset gick (som alltid) från 120 till 0, och jag gjorde inte så mycket mer än att pynta på utebordet. Jag högtryckstvättade trappan på baksidan och fick "ärva" en fin gammal trädgårdsbänk av en flyttstädande bloggkompis.


November
Jag baxade hem ett gammalt köksskåp, som jag satte upp i ett genomgångsrum nere i källaren. Maken och jag åkte till Torekov på spa, och på månadens sista dag satte bygga-stuga-i-moraset-projektet igång, vilket lämnade sina spår även på framsidan...


December
Under årets sista månad föll det snö, och huset blev advents- och julpyntat. Vi har firat jul på tre ställen och räknar nu ner timmarna som är kvar av 2017. Nere i moraset är betongplattan gjuten och står och väntar på fortsättningen. To be continued 2018!


Tack kära bloggläsare för att ni har följt med under året som gått! Tack för alla fina kommentarer och mail ni har tagit er tid att skriva, och tack för alla hemliga besök också för den delen. Efter mer än 8 år tycker jag fortfarande att det är lika roligt att dokumentera delar av min vardag i ord och bild. Min ledstjärna i bloggandet är "personligt, men inte för privat". Det är alltså mycket i livet som inte hamnar på bloggen, men det tror jag att ni redan förstår. Ett riktigt gott slut önskar jag er! Hoppas att vi ses igen nästa år!

21 kommentarer:

 1. Önskar dig Gott Nytt År.
  Kommer absolut att fortsätta läsa din blogg. Alltid roligt intressant att läsa om dina projekt. Elsa

  SvaraRadera
 2. Din blogg är härlig och mycket personlig! Ska med nöje följa med 2018.
  Gott Nytt År önskar Jejja

  SvaraRadera
 3. Også rigtig godt nytår fra Danmark og fortsat god vind med saunaprojektet. Glæder mig til at følge genopretningen af haven.

  SvaraRadera
 4. Veldig koselig blogg du har . Godt nytt år !

  SvaraRadera
 5. Tack själv för all inspiration du ger mig, här är alltid så roligt att titta in!
  Önskar dig ett fint år!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 6. Tack för alla glada, trevliga och roliga inlägg under året!
  Önskar dig ett riktig Gott Nytt År!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Stort nöje att hälsa på hemma hos er genom din härliga blogg. Trevligt, omväxlande och aldrig någonsin tråkigt att få hänga med i din vardag. Fina bilder och på det dina tankar i ord som så ofta får mig att le. Hoppas du fortsätter att blogga i minst 8 år till! Tack för alla roliga inlägg under året.

  Önskar er båda ett Gott Nytt År!
  Kram från Elisabeth

  SvaraRadera
 8. Så härligt att få läsa din tillbakablick! Tänk, att du varit på Chelsea Flower Show! Det måste ha varit en upplevelse! Alltid lika kul att titta in hos dej och se alla dina projekt och hur din trädgård har utvecklats! Så spännande det ska bli med nya lilla huset också!
  Så roligt också att följa dina loppisrajder! Ingen hittar så fyndiga grejer som du!
  Tack för inspirerande bilder under året som gick!
  Gott nytt år 2018 önskar jag dej!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 9. GOTT NYTT ÅR! Önskar er det allra bästa av 2018.

  Jag har varit usel på att hålla koll på bloggvärlden de senaste månaderna och inser att jag har missat massor. Nåja. Tur att det är en slappedag så jag hinner ifatt. :-)

  Allt gott!

  SvaraRadera
 10. Gott nytt år!
  ...ser fram emot dina äventyr i loppisvärlden, ny grönska i trädgården, och se den nya bastun komma på plats!
  Kram,
  Bisse

  SvaraRadera
 11. Gott nytt år!!! Alltid lika kul att titta in på din blogg och jag hoppas också att du fortsätter blogga länge. Tack för att du delar med dig av inspiration! Det har hänt en hel del hos dig under 2017 ser jag! :)
  Kram/ Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!