måndag 1 januari 2018

Hej 2018!

På årets första dag sken solen in i köket för en stund. Jag drabbades av akut vårlängtan, lade på en grön löpare på köksbordet, bytte tillbaka till den gröna kudden i soffan och satte fram en vas med vita tulpaner. Ett tag övervägde jag att ta bort adventsljusstaken i fönstret...


... men när eftermiddagsmörkret föll påmindes jag om hur mysigt det ändå är att tända ljus och kura skymning, och då var jag minsann glad att de där stakarna fortfarande står kvar.


Jag vet att det kommer vara mörkt och dystert ett bra tag till, men jag står ut, för nu har vi ändå trätt in i det ljusa halvåret, och vi har allt det ljuva framför oss. Och nog är det ändå något visst med oskrivna blad i kalendern. Hej 2018! Vi kommer nog att bli de godaste vänner, du och jag.

4 kommentarer:

 1. Måste hålla med dig, har också bråttom att ta bort julen... vill ha tillbaka ljuset och våren.
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. God fortsättning! Stakarna i fönstren står kvar men allt annat är bortplockat. Julen är över och imorgon är det jobb igen.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Ingen brådska här att ta bort julsakerna. De får hänga med minst 1 vecka till! :) Men sen ska jag inhandla årets första tulpanbukett och hoppas det blir många fler under vårvintern. Det brukar väl vara mitt enda "nyårslöfte", att köpa fräscha tulpaner varje vecka:) Lite lagom sådär.....
  Hoppas på ett gott nytt och roligt år! Kram/ Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har precis samma nyårslöfte som du!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!