lördag 23 december 2017

Lillejulafton

Lillejulafton (som vi säger i södra Sverige) har ägnats åt diverse julstök på Solhäll. Bland annat har det trillats 2,2 kilo köttbullar, efter makens eget recept med kryddpeppar och en skvätt ale, och så mycket smör i stekpannan. Mums filibabba! Vi avsmakade dem redan till lunch idag, och de får högsta betyg.


En annan aktivitet på agendan var julklappsinslagning. Maken och jag brukar köpa varsin riktig klapp till varandra, men tillsammans med båda våra familjer har vi anammat en väldigt opretentiös inställning till julklappar de senaste åren. Vi köper inte en massa dyra grejer till varandra, utan försöker hålla oss till klappar runt 25 kronor per person. Alternativet är att ge bort något man har gjort själv eller som man redan hade hemma. Det blir mycket roligare och mycket mer avslappnat så,


På tal om julklappar, så kom den hemliga tomten på besök någon gång under gårdagen. När vi kom hem från stan igår kväll och klev ur bilen på uppfarten, så stod den här påbyltade korpen och väntade på bänken på norrsidan, tillsammans med ett osignerat julkort. Tre år i rad har den hemliga tomten varit här, och vi har fortfarande inte lyckats lista ut vem det är. TACK snälla tomten! Jag önskar att jag fick ge dig en riktig kram! 


Julstädning hann vi också klämma in idag. Det tog mest hela dagen faktiskt, eftersom vi grejade lite här och lite där samtidigt. Nu luktar det iallafall gott av såpskurade golv och nytvättade lakan; vilken lycka! Aldrig är jag så hemkär som när det är nystädat i stugan.


Nu blir det lite uppesittarkväll med mysbrallor och TV. Inte för att det är någon speciell jultradition eller så, utan mer för att tre dagars ledighet har lett till att vi har börjat vända på dygnet som värsta tonåringarna, hihi! Fast det där med sovmorgon är mest min grej. Jag vaknar hyfsat tidigt, men medan maken går upp och startar dagen ligger jag gärna kvar och drar mig en timme extra. DET är jullov, det!

2 kommentarer:

  1. Julmysigt inlägg och jag önskar dig den bästa av jular nu!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!