fredag 22 december 2017

Traditionen med julkort

Traditionen med julkort har ju förändrats i vårt digitala samhälle. Nuförtiden är det så mycket lättare att slänga iväg ett SMS eller göra ett inlägg på Facebook, som når alla vänner i en enda knapptryckning. Men nog är det ändå något speciellt med julkort i pappersformat. 


De kort som fortfarande hittar till Solhäll hamnar alltid på hedersplats på köksdörren. Snöret med de små "klädnyporna" är nog egentligen tänkt att användas som adventskalender, men de passar ypperligt att hänga upp julkort i. (På matbordet i gröna rummet pågår speltillverkning mitt i julstöket, hihi!)


Själv skickar jag färre och färre vanliga julkort för varje år. Jag har alltid satt en ära i att tillverka egna julkort, men i år får det bli en blandning av digitala julkort och hemmagjorda. Tiden har helt enkelt inte riktigt funnits att göra så många. 


Har ni förresten sett frimärkena med vackra vinterblommor som finns i handeln just nu? (Ett av dem finns på bilden här ovan.) Motiven bygger på fotografier av buketter gjorda av den danska trädgårdsprofilen Claus Dalby. Trevligt med lite trädgårdsperspektiv i vintertid! 

4 kommentarer:

 1. Jag tycker att traditionen med att skicka julkort är så mysig. Att gå ut och vittja brevlådan och hitta handskrivna hälsningar, det är fint det. Man är väl gammalmodig förstås. En GOD JUL till fröken grön och mannen önskar Eva L. i Blekinge.

  SvaraRadera
 2. Jag blev så glad när jag fick de vackra frimärkena när jag köpte i veckan, de är helt i min smak, alldeles ljuvliga.
  Jag skickar endast några få julkort, väljer att sätta in en slant till Barncancerfonden istället. Digitala julkort blir det förstås och några telefonsamtal som är viktiga.
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klok tanke att skänka portopengarna till välgörenhet istället.
   God jul, Eva! 💚

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!