onsdag 27 december 2017

Matta i smatten

När det är blött ute och vi klafsar in med kladdiga ytterskor blir det väldigt smutsigt i både smatten (farstun) och i hallen. Vi har en liten dörrmatta innanför ytterdörren, men den gör i ärlighetens namn inte så himla stor skillnad. Därför skaffade vi en liten trasmatta och lade på golvet ute i smatten


Om ytterskorna är väldigt blöta så lämnar vi kvar dem på mattan tills de har torkat. Jag älskar mina gröna curlingkängor med lurvigt varmt foder! Fast när det är sju plusgrader ute (som nu), så värmer de nästan lite för bra... Fast det är fint att kunna sticka i barfotafötter i dem när man ska gå ut till brevlådan och hämta in posten, hihi!


I smatten är det faktiskt inte så julpyntat i år, vilket känns skönt så här nu när juldagarna är över och man redan längtar efter att städa bort allt. Två små tomtar i stengods får iallafall vara med. De är inköpta på hantverksmässan i Båstad och har nog nästan ett decennium på nacken nu. Jag tycker de är så himla fina! När jag köpte dem hade jag någon slags plan att jag skulle köpa två nya varje år, men sen såg jag aldrig fler.


En kruka med mjuken och några röda äpplen bidrar också med lite decemberstämning. I den gamla träskeppan från Hedemora står nyårsbubblet och väntar. Vi firar som vanligt in det nya året hos goda vänner i Åkarp. 2018 låter trevligt, tycker jag!


Idag har jag gjort precis som jag sa igår: Ingenting! Bara gått i pyjamas hela dagen, läst tidningar, slötittat på TV och klämt ytterligare några avsnitt av välgjorda podden "En mörk historia". Och det bästa är att dagen inte är slut än, så det finns gott om tid att bara slöa vidare, hurra! Kanske gör jag något vettigare imorgon.

1 kommentar:

  1. Trasmattor är så himla bra, jag köper på loppis när jag hittar fina. Vi har ingång genom verandan och denna tiden när det bara är blött får jag byta matta ofta.
    Så rara små tomtar! Roligt när man hittar lite speciella saker.
    Kram Eva

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!