tisdag 12 december 2017

Ny julmatta

På sin höjd sätter jag upp julgardiner i köket och vänder plasttrasmattan på köksgolvet så att den vintervita sidan ligger uppåt, men i övriga rum byter jag aldrig till jul. Men så hittade jag en jättefin liten julmatta på Åhléns i helgen, som var lagom dyr och lagom stor för glasverandan.


Lagom röd är den också, i just den där nyansen som ändå gör sig ganska bra mot gröna väggar. Mönstret är klassiskt, som hemstickade vantar från 70-talet eller så. Fin, tycker jag!


Metallstjärna på insidan och dörrkrans på utsidan. Den sistnämnda får ni se en annan dag, men den är iallafall hemmagjord i år. (Eller iallafall hemmaklädd...)


Med röd matta på golvet kändes det helt legitimt att bjuda in den lille tomtenissen, som stod utanför dörren och knackade på. Tänk att han hittar hit varje år, hihi! Och om ni ser glipan där nere där pardörrarna möts, så förstår ni varför verandan är ett utmärkt kylskåp till jul. Jag brukar lägga en "dragfångarkudde" där.


Verandan har pardörrar även in mot hallen. Dem håller vi av förklarliga skäl stängda på vintern, men nog är det lite mysigt att stå i hallen och kika ut när de är öppna för en stund. 


Imorgon unnar jag mig en spontan semesterdag. Because I'm worth it! Då blir det lite hemmapyssel först, och sedan Luciakonsert i kyrkan på kvällen. Så härligt med en extra ledig dag, bara så där!

1 kommentar:

  1. Åh, så vacker matta! Skulle göra sig utmärkt i min veranda ... när det blir städat där,
    Kram Eva

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!