tisdag 5 december 2017

Utgrävning och gyttjebad

Vad har då hänt nere i moraset? Jo, grävare var ju där torsdag-fredag i förra veckan och förberedde marken för vårt lilla bygge. Först under helgen kunde vi skåda i dagsljus hur det faktiskt ser ut där nere. Ett rejält lager matjord har grävts bort och ersatts med sättgrus. Kan ni föreställa er den lilla stugan där nere på gruset? Som är murad och vitputsad med spröjsade fönster, rödmålade dörrar och kanske ett litet trädäck runtomkring?


Istället för att betala dyra kostnader för att frakta bort den uppgrävda jorden, så fick grävaren klartecken att sprida ut den jämnt över resten av moraset, bort mot växthuset. Där fanns ju ändå ingenting vettigt tidigare, och är det bara vildmark man vill ha, så kommer den ju alldeles säkert upp på ett kick igen. Fast nog tänker jag att det vore trevligt med lite mer organiserad sådan, i form av vackra buskar och träd.


Annars tycker jag det bästa med hela grävningen är den här stora stenbumlingen, som numera ligger vid sidan av snäckdammen. (Ni vet, den där Putte-statyn sitter.) Hurra för stora stenar! Och hurra för att den redan ligger bra där den ligger och inte behöver flyttas av bloggerskan och hennes make...


Det mindre trevliga med grävningen är den totala geggamojan som numera omger vårt hus. Nedgången till moraset från källartrappan sett är helt nerkörd. Där dök jag på huvudet i söndags, med kamera och allt, haha! Linsen på kameran försvann en bra bit rakt ner i gyttjan, hmmm... Fast jag lät leran torka, och sedan gick det faktiskt bra att borsta bort den.


Igår levererades det första byggmaterialet, och när vi kom hem nu ikväll upptäckte vi att frigolitramen som de ska gjuta betongplattan i redan är på plats. I min iver att gå ner och titta i mörkret, så råkade jag nästan göra en da capo på söndagens akrobatiska aktiviteter i leran, hihi! Blir det plusgrader framöver, så kan gjutningen göras redan nu i december. Där har ni ytterligare en av fördelarna med att bo i Skåne! To be continued, säger jag nu och gör mig redo för TV-kväll med "Det sitter i väggarna" och sen GW och "Veckans brott". En lagom tisdagsaktivitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!