torsdag 4 januari 2018

Planer på nytt bord

Trädgårdsplanerna för 2018 börjar redan bli monumentala i skallen på Fröken Grön, haha! Jag känner för att ändra och förbättra både det ena och det andra; inte minst i samband med stugbygget nere i moraset, då det helt plötsligt kommer att finnas nya ytor att ta sig an. Det är svårt att veta i vilken ände man ska börja planera, men något som känns väldigt konkret och greppbart är att fixa ett nytt trädgårdsbord till den stenlagda uteplatsen på södersidan. Bordet vi har där idag är både för litet och alldeles för rangligt, och dessutom vill vi gärna ha något som är gediget nog att kunna stå ute året runt. 


Vi tänker oss ett längre bord, gärna med kryssben och en bordsskiva av tjocka gamla plankor. Dessutom vill jag gärna ha ett hål mitt i bordet även fortsättningsvis, så att vi kan ha parasollet kvar. Det behövs nämligen lite skuggmöjligheter, för solen står på här större delen av dagen. Dessutom ser det så himla trevligt ut när det är uppfällt, och så är det även mysigt att sitta där under när det duggregnar.


Vi har faktiskt redan pratat med snickaren som är med och bygger bastustugan, och som har varit på Solhäll tidigare och byggt den väggfasta bokhyllan i röda rummet och vägg- och takpanelen ute i smatten. Han hade redan bilder i sin mobiltelefon på precis ett sådant bord som vi menar, så han var helt på banan. Tänk så bra! De svarta bänkarna från IKEA tycker jag fortfarande om, men de blir nog alldeles för korta om vi får ett längre bord. Kanske vi får snickra nya bänkar också, eller så får vi hitta på något helt annat.


Lite mer plantering i anslutning till uteplatsen vill jag också ha. Kanske något fint prydnadsträd, lite blommande buskar och eventuellt ytterligare någon rabatt. Jag älskar att gå och drömma om sånt där! Fast att följa strikta planeringar är inget för mig. Känner jag mig själv så kommer jag säkert freestyla lite vartefter jag hittar växter som jag tycker om i vår och i sommar. Att låta saker och ting växa fram allteftersom andan faller på är mer min melodi, men det brukar ju bli bra det med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!