tisdag 27 mars 2018

Fula namn och fina kycklingar

Så har vi gått in i påskveckan. Den veckan på året då den som kliver ur sängen sist på morgonen får bära ett fult smeknamn resten av dagen. Redan i söndags började det med Palmoxen, igår var det Svulten och idag Feten. I söndags när vi båda var lediga torskade jag naturligtvis, men eftersom maken har påsklov den här veckan har jag klarat mig undan helskinnad både måndag och tisdag. Kanske slipper jag även att bli Askfisen imorgon, men värre lär det ju bli när jag är ledig senare i veckan: Skärkusen, Långlaten, Stäckukötten (klart värst ju!), Påskloska och Annandagtoska känns redan mer eller mindre oundvikliga för min del. Undrar just var de där namnen kommer ifrån egentligen. Är det en västmanländsk tradition, tro? I min familj har vi iallafall kört med dem sen jag var liten. Och jag brukar bli allihop...


Igår levererade brevbäraren ett paket till mig, med avsändare från två riktiga godingar i Ronneby. De hade hittat ett gäng påskkycklingar på loppis, som de visste att jag skulle bli glad för. Ja, ni förstår ju vilken lycka! Det blir ett särdeles tjusigt påskris på Solhäll i år.

2 kommentarer:

 1. Jag blir grön av avund! Jag höll koll på tradera men de gick upp för högt, så det blev inga sådana i mitt påskris i år. En lot gick på över 400 kr(!!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jisses, det var dyrt! Då får mina kära vänner kanske ångra att de inte sålde dem där istället för att skicka dem till mig, hihi!
   Glad påsk till dig! (Hoppas du har hittat något annat kul att pynta med.)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!