torsdag 29 mars 2018

Påskbord fem år i rad

Det kom ett rejält snöoväder i tisdags kväll, och snön ligger kvar fortfarande, så jag har fått lyfta in mina påskliljor på glasverandan. Har vi otur blir det mer snö idag. Hmmm, det blir visst inget vidare väder att flyga till Blåkulla i... Bäst att man tar på sig termobyxor under kjolen.


Jag tittar igenom mitt fotoarkiv och konstaterar att läget var lite annorlunda påsken 2017. Då hade jag till och penséer i krukor ute vid bordet. Det känns lite avlägset just nu, kan jag säga.


Påsken 2016 hade jag visst också penséer, iallafall i en liten kruka. Det är ändå lite roligt att se hur jag har stylat det där bordet genom åren. Det gröna fönstret (som jag har hittat i vår lada) är onekligen en favorit i repris, för det återkommer år efter år. Det är mitt vår- och sommarfönster!


Påsken 2015 hade jag inget bord, utan använde ett symaskinsunderrede med en flätad loppisgrunka som skiva. (Vad är det där egentligen?) Granatäpplet gissar jag var en kvarleva från julen, men betongäggen bidrog ju iallafall med lite påskkänsla.


Påsken 2014 hade jag den gamla skåpsluckan som bordsskiva. (Samma lucka jag hade istället för det gröna fönstret i julas.) Och se, penséer det här året också! 


Kul ändå med gamla bilder. Jag glömmer så lätt vad jag gjorde förra året. Men att hitta på nya stilleben är ju så roligt. Och med en lada full av rekvisita (läs: bråte) så finns det ju ingen anledning att upprepa sig, hihi! Fast de där penséerna hade jag gärna haft nu...

2 kommentarer:

 1. Visst är det ett ruggigt påskväder!?! Undrar om det blir motvind till Blåkulla ikväll. Då får man kanske montera turbo på kvasten!

  Stor skillnad i vårkänslan på ditt påskbord. Penséer känns ju rätt långt bort. Själv är jag lite avis på själva bordet. Precis ett sådana letar jag efter till min förstukvist.

  Ha en fin påsk och flyg försiktigt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var allt bra kallt åt öronen under gårdagens flygtur med kvasten. ;-)
   Bordet är ett loppisfynd för 70 kr som jag har målat om. Rätt som det är dyker de där fynden upp.
   Glad påsk på dig!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!