fredag 30 mars 2018

Antikmarknad i Glimåkra

Här i "Glesbygd" har det blivit något av en långfredagstradition att åka på antik- och samlarmarknad i Glimåkra. (Till och med Fröken Grön masar sig upp tidigt den dagen, hihi!) I år var det nog en sisådär 150 försäljare på plats, och det var riktigt roligt att gå runt och kika på alla fina grejer. Jag hade sett så fina porslinstuppar på ett norskt Instagramkonto och spanade lite extra efter det. Nu har jag påbörjat min egen påsksamling med en tupp med matchande höna. Den stackars tuppen blev dock nackad innan vi ens hade kommit ut till bilen, men det löste jag med lite Karlssons klister när vi kom hem. Titta noga, så ser ni var sprickan går. Antikt värre!


Och tänk, den duktiga hönan har redan lagt ägg! Undrar om hon värper nya till imorgon?


Sen hittade jag den ultimata plåtburken. Inget loppispris på den precis, men bättre än så här kan det ju nästan inte bli. Mina latinkunskaper är något begränsade, men jag gissar att det står typ "örter från Kreta" på etiketten. Det kanske är en antik chartersouvenir, vad vet jag. Den klart vackraste burken i min gedigna samling är det iallafall.


Maken gick förbi en grön stormlykta, som stod under ett bord, och tänkte att "den där kommer min fru att köpa". Det gjorde hon också. I köpet ingick även en grön pall, fast den hade nog maken hoppats på att jag skulle gå förbi, hihi!


Just som jag kom kånkandes på allt det där dök Kristianstadsbladet upp och tyckte att mina fynd gjorde sig på bild. (Helt förståeligt, för det gör de ju!) "Grönt är ju en riktig trendfärg," sa fotografen. "Tell me about it," svarade Fröken Grön. Undrar om jag blir citerad i tidningen imorgon?

2 kommentarer:

  1. Helt klart gör sid dina fynd på bild! Vilken burk!!

    Önskar dig en fortsatt fin påsk, med mycket gott!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!