lördag 24 mars 2018

Påskbord

På eftermiddagen idag var jag ute och pysslade lite grann. Den råkalla vinden som drog över "Glesbygd" på förmiddagen hade mojnat, och det var faktiskt riktigt skönt att vara ute, fast i ärlighetens namn hade jag både toppluva och tjockjacka på mig. Tidigare på dagen hade jag varit nere på byns finaste lilla blomsteraffär och köpt lite påskliljor i kruka och några vintergröna murgrönor, som jag pyntade med på bordet på hörnan. 


I växthuset hade jag en knallgul ståltrådslåda med handtag, som passade fint in i påsktemat. Jag klädde nätväggarna med grön mossa, som fanns kvar i en påse sedan advent. (Den som spar hon har!) Sen stoppade jag ner både påskliljorna och murgrönan där och täckte krukorna med ytterligare mossa. Några körsbärskvistar från en gammal bukett fick också vara med, och så min lilla gjutjärnskanin som ser ut att vara gjord av choklad. 


Sen klättrade jag runt ovanpå alla grejer som står på vinterförvaring i ladan i jakt på andra saker att använda. Som tre rostiga ägg...


... och det gamla gröna fönstret, som åker in och ut efter säsong. Julrosen har stått på glasverandan sedan advent, och den lilla enen i träkrukan är också kvar sedan i julas. Jag rotade också fram ett gammalt undanstoppat påskris med fjädrar och allt. (Den som spar hon har, som sagt!)


Jag hittade två små hönor på blompinne, som jag stack ner  i en kruka med övervintrade suckulenter av något slag...


... och i mossan bland påskliljorna lade jag några vaktelägg. Av erfarenhet vet jag dock att äggen brukar bli sönderhackade av trädgårdens större fåglar, så jag ska nog ta in dem igen.


Hux flux blev det ju riktigt vårigt där på hörnan! Jag är väl medveten om att meteorologerna på TV varnar för bakslag under påskveckan, men det får väl bli det väder det blir. Nu har jag iallafall fått tanka lite trädgårdsenergi, om bara för en stund. 


Ni glömmer väl inte att ställa fram klockan till sommartid i natt? Sommartid låter ju så trevligt, men jag fasar redan för måndag morgon... Är det inte på tiden att vi avskaffar det där med tidsomställning? Sommartid i sinnet, men vintertid på klockan, tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!