söndag 25 mars 2018

En massa prylar

"I vår ska vi verkligen rensa ut och göra oss av med en massa prylar som vi inte använder," resonerade maken och jag häromdagen. Och sen åkte vi på loppis två dagar i rad och kom hem med en massa ny bråte, haha! Vem av oss som handlar udda tallrikar på temat pasteller och svenska sötvattensfiskar behöver man nog inte vara Einstein för att räkna ut. "Du får ha dem i vitrinskåpet," säger maken. "Men där är det ju redan fullt," säger jag. Hmmm, det var just det där med att rensa ut...


Saker som är små och inte tar så stor plats räknas väl ändå inte? Som ytterligare några plastägg från 60-talet att hänga i påskriset. Dem gömmer jag lätt undan i någon låda, bara påskhelgen är över. Om jag hittar någon låda med plats, vill säga. Eller så kanske jag gör det enkelt för mig och löser förvaringsproblemet genom att köpa ytterligare ett skåp, hihi!


Fast ibland medger jag att jag köper ganska knäppa saker. Som de här två pyttesmå porslinsfigurinerna i matchande tyllkjolar, som jag hittade på en bordsloppis i grannbyn på förmiddagen idag. Den ena var ju grön, och den andra blev så ledsen över att bli lämnad ensam kvar, så jag var tvungen att förbarma mig över henne också. Och så hade hon ju en så fin tamburin, hihi!


Två små gula påskkycklingar i porslin hittade jag också, som sällskap till den jag redan hade hemma. (man ska ALLTID köpa fler av sånt man redan har; det är loppishandlandets A och O), och på vägen hem gjorde vi årets första besök på skroten här hemma i byn. Därifrån kommer man ju liksom aldrig heller tomhänt, och idag hittade maken en fin grön besticklåda till mig.


Sen hittade han också en bok i porslin (som egentligen är en likörflaska) att ställa min Little Joseph-ljusstake på i fönstret bakom TV:n. Tidigare stod den på en trave riktiga böcker, men det kändes lite trist att förstöra dem om ifall stearinet skulle droppa ner på dem.


Själv hittade jag en alldeles ljuvlig sak på skroten, men den får ni se i ett eget inlägg imorgon. Nu ska jag ta mig en sväng ner i källaren och börja rensa ut prylar som vi ska göra oss av med, så att vi får plats för sommarens alla kommande loppisfynd. För säsongen har ju precis bara börjat, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!