torsdag 5 april 2018

Desperat behov av uppfräschning

Påskhöna och ägg på verandatrappan och julens granris nedanför börjar onekligen kännas lite daterat, haha! Nu vill man ju vårpiffa! Om vädret håller i sig tänker jag shoppa lite penséer i helgen och plantera i den där krukan. Granriset åker på skräphögen bakom ladan så länge. Fast hönan kanske jag kommer undan med att ha kvar ute. Hon kan ju få gå och picka i någon buske istället. 


Ett av årets många trädgårdsprojekt blir att hitta på något bättre att ha i de små rabattrundlarna på sidorna av trappan. Rosorna som är planterade där nu trivs inte alls, eftersom det är alldeles för torrt i marken där, och eftersom undertecknad inte orkar vattna dem så ofta som jag borde om sommaren. Förslag, någon? Plantera i krukor eller tunnor istället, kanske?


För övrigt har bloggerskan också varit i desperat behov av lite uppfräschning. Efter jobbet idag var jag och klippte av lite vinterkalufs, och jag tror baske mig att jag gick ner minst ett kilo på kuppen, haha! Befriande är det också att äntligen slippa lufsa omkring i den tunga tjockjackan, som jag bott i det senaste halvåret. Hej våren, nu kör vi!

3 kommentarer:

 1. Lavendel är en tork tålig och vacker växt och rosa malvor bakom skulle se fint ut mot lilla huset. Du kommer säkert på vad som passar, lycka till! Jejja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fina förslag! Både malvor och lavendel gillas skarpt!

   Radera
 2. Jag tänkte också direkt på lavendel! Skulle passa perfekt där.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!