onsdag 4 april 2018

Vår ute, vår inne och fågel på pinne

Hur glad kan man va' en helt vanlig onsdag i april? När jag körde hem från jobbet vid halv fem i eftermiddags visade termometern på FJORTON plusgrader! Och som om det inte var nog hade min onsdagsledige make varit nere på byns finaste lilla blomsteraffär och handlat blommor, som stod på köksbordet och väntade när jag kom hem. Det lönar sig helt klart att inte ge upp hoppet om våren!


Clooney-ranunkeln är som vanligt fantastiskt vacker, men den här gången blir den nästan utkonkurrerad av den makalöst läckra protean, som sticker upp som en rosa brudkrona där mitt i buketten. Ovanifrån ser den nästan ut som en maffig solros! 


Jag drabbades av riktig vår-feeling och gjorde en egen liten vårskapelse. Med hjälp av limpistol fäste jag ett gäng sparvar (som också kommer från ovan nämnda affär) i rad på en pinne från skräphögen i trädgården. 


Det roliga med de små pippifåglarna är att de är olika, - var och en med sitt eget uttryck och sin egen karaktär. Klart att man ville ha dem allihop och inte bara en.


Vår ute, vår inne, vår i hjärtat, vår i sinnet och fåglar på en pinne! Jag säger bara det.


Och imorgon är det redan torsdag. Nog blir man lite dagvill när arbetsveckan börjar på en tisdag, men inte mig emot. Jag längtar nämligen redan till helgen, när jag kan vara hemma och stöka i min trädgård. För nu är det baske mig vår på riktigt. Punkt slut!

3 kommentarer:

 1. Alltid lika upplyftande och inspirerande att kika in hos dig - fantastisk bukett från byns fina blomsteraffär och charmigaste pippisarna ever !
  Snart kommer våren - då får vi njuta i våra trädgårdar !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Så fint med fåglarna! Jag har en antik "kopia" i porslin som jag bara älskar:)
  Skorpan (som fortfarande har snö...)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!