lördag 14 april 2018

Feja och greja

I resten av huset ser det ut som kriget, men badrummet sköter jag minsann exemplariskt, haha! Där fejas och grejas det mest hela tiden, och idag blev det till och med nytvättade handdukar. Jag är fortfarande fascinerad över hur snabbt golvet torkar när man har golvvärme.


Vid 11-snåret drog jag på mig trädgårdskläderna och begav mig ut, och sen har jag fejat och grejat i trädgården mest hela dagen. Jag fortsatte att rensa upp i ligusterhäcken längs gatan, men tröttnade när jag hade ungefär en fjärdedel kvar. Då övergick jag till att vårstäda i rabatterna på framsidan av huset, och när jag hade gjort det kom jag på att jag nog skulle bredda dem lite. Kanske blir det en liten buxbomhäck längst fram. Kanske blir det något annat. 


På andra sidan verandan (på sydvästsidan) är det varmt och gott, och här växer allt snabbare. Pionknoppar har redan börjat titta upp, och tulpaner och andra lökar har kommit mycket längre. Inte för att det är musöron på björken riktigt än, men jag klippte ändå ner en ros ganska rejält. Den är av okänt ursprung och köpt som liten parvel på loppis för ett par år sedan, och förra året började den växa som en galning efter att jag hade flyttat den hit. Nu har den dessutom fått en rejäl klätterställning, så varsågod och väx!


Grästuvorna jag grävde bort hamnade på komposten, men löv och gammalt avklippt ris samlar jag i säckar, som vi sedan kör till tippen. Uppfarten börjar redan bli full, fast det känns som att jag bara har börjat...


Jag passade på att köpa 5 säckar ekologisk kogödsel när vi var och handlade, så det får väl bli morgondagens trädgårdsaktivitet. Men först ska vi på storloppis här hemma i byn. Nu börjar loppissäsongen på allvar, hurra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!