fredag 27 april 2018

Innan himlen öppnade sig

Ungefär en och en halv minut innan himlen öppnade sig för ännu en regnskur steppade jag ut i trädgården för att föreviga kungsängsliljorna, som blommar så fint vid foten av päronträdet. Verkligen en av trädgårdsårets finaste höjdpunkter, if you ask me. (Vilket ni inte gjorde, men jag svarar ändå!)


I ögonvrån skymtade jag något rosa mot husväggen. Persikoträdets blommor har slagit ut över en natt! Fast det är fortfarande himla dåligt med bin i omlopp, så om det ska bli några persikor i år får jag nog agera bi själv och dutta en sväng med pensel.


Bygget i moraset har inte kommit så mycket längre mer än att materialet är på plats. De stackars hantverkarna har fått flytta ner allt med skottkärra, eftersom Fröken Grön inte vill ha fler hjulspår i sin lagade gräsmatta... Nåja, nu kan de ju iallafall hoppa över att gå till gymmet idag, hihi!


Och kissarna i trädet på uteplatsen lyser så härligt gula när solen behagar kika fram. (Vilket den faktiskt gör mellan regnskurarna.) Gräset runt uteplatsen har för övrigt växt upp till en rejäl kalufs. Bara det blir lite uppehåll framöver, så är det nog dags för årets första runda med gräsklipparen.


Och nu väntar FYRA härliga lediga dagar! På agendan står såväl innestädning som utefix, och så ett par loppisar ovanpå det, förstås. Men först blir det fredagsmys. Må så gott där ute i stugorna!

2 kommentarer:

 1. Ja äntligen långhelg och vi hoppas väl på skönt väder! Det är såååå mycket att göra just nu...
  Härliga bilder och bästa kramen till dig!
  Titti

  SvaraRadera
 2. Så dejligt med forlænget weekend.
  Haven kalder vildt men, men denne helg bruges på konfirmationer i Danmark.
  Så haven får blive.

  Klem
  Charlotte

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!