onsdag 25 april 2018

Lite vartefter

Jag är långt ifrån färdig med nedklippning och gödsling av rabatter, men jag tar det lite vartefter och stressar inte upp mig över det. Rabatterna runt huset och på baksidan är iallafall rensade, kanterna är skurna och jorden har fått ett lager kogödsel över sig. Jag blir lika förvånad för varje ny vinter som den gamla ihåliga trädstammen på baksidan fortfarande står upprätt. Om allt går som det ska kommer rosen Awakening klättra upp här ännu en sommar. Den har jag faktiskt inte beskurit än, men i helgen ska jag ge den en omgång.


Jag har slarvat med att plocka in en hel del grejer över vintern, så en och annan loppiskruka har faktiskt frusit sönder. Fast det legitimerar ju nya loppisinköp, hihi! Skålen på brunnslocket, som grodan brukade sitta i, blev visst också kvar ute i minusgrader och frost och håller inte kvar vattnet längre. Efter lite grävande i ladan hittade jag en skål i något slags kompositmaterial, som får funka som ersättning så länge.


När det murades grund i december sparade hantverkarna överblivna stumpar av armeringsnät till mig, helt utan anmodan. Vilka kloka människor! Nu får klematisen vid äppelträdet äntligen lite vettigt klätterstöd, och jag kan pilla bort de där fula vita sladdklämmorna som sitter fastspikade direkt i trädstammen. Den gamla gjutjärnsluckan har som jobb att skugga klematisrötterna, eftersom de inte brukar gilla att stå i direkt sol.


Vid 7-snåret imorse hade vi ett snabbt byggmöte med snickaren här hemma, så nu håller vi tummarna för att byggandet drar igång imorgon. Jag får säkert anledning att återkomma om det. Nu väntar dusch och lite tidningsblädder. Tänk att det redan är torsdag när jag vaknar imorgon...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!