söndag 1 april 2018

Mina tomatsådder

Det spirar och gror i mina torvbriketter, hurra! De här bilderna togs för ett par dagar sedan, och det har växt ännu mer sedan dess. Även i andra raden till vänster, där det är tomt på bilden, har det börjat titta upp små krabater. Törs man hoppas på mängder av tomatplantor senare i vår?


Bevattningsbrickan i zink fungerar finfint. Den är enkel att flytta runt och praktisk att slabba med vatten på. Jag använder en sådan där stril som man skruvar fast på en vanlig PET-flaska när jag vattnar. Det är verkligen supersmidigt, så länge plantorna är så här små.


När det blir dags att plantera om i större krukor får jag nog skaffa fler brickor. 


Förhoppningsvis blir det varmare på glasverandan snart, så att jag kan flytta ut alla sådder dit. Och förhoppningsvis dröjer det heller inte alltför länge innan det är dags att skura ur växthuset. Jag längtar...


För övrigt har jag tillbringat dagen precis så som jag förutspådde igår: Inomhus i pyjamas, läsandes trädgårdstidningar. Så härligt det är att ligga i soffan och drömma om alla kommande trädgårdsprojekt! För 2018 blir nog verkligen fyllt av just sådana.

1 kommentar:

  1. Ser lovande ut. Lycka till! :-)
    Ha det så skönt de sista påskdagarna.
    Bisse

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!