torsdag 17 maj 2018

Det rullar på

Stugbygget rullar på. Under veckan har det dragits el inne huset, och isolering har kommit på plats i taket. Två dagar i rad har det putsats ytterväggar, som nu är redo för slutputsen. Det gula runt fönstret är tejp, som håller skyddsplasten på plats, fast mot den gråa putsen är det ju riktigt snyggt med lite färg, haha! Vi körde en budgetvariant med fönstren, så spröjsarna är löstagbara. Fönstret på framsidan får också en när allt är klart, och i dörröppningen kommer det en vit dörr som vi ska måla röd. Stuprör och fönsterbleck blir i svart plåt. 


Sen är det en hel del saker kvar att göra, både invändigt och utvändigt. En skiljevägg ska sättas upp mellan gästrum och bastudel, och sen ska det snickras paneltak och putsas innerväggar. Golv i gästrummet har vi inte ens bestämt än, men det blir någon trävariant. Runt huset ska det slutligen byggas ett litet trädäck, som vi inte heller riktigt har bestämt hur det ska se ut. Vi får känna in tomten, helt enkelt, men vi tänker att det skulle vara charmigt med en liten "brygga" runt tre sidor. Det är ju ändå i första hand ett "badhus", och vi vill kunna gå barfota när man ska gå ut och duscha. (Det blir nämligen en utedusch någonstans på den bortre kortsidan.)


"Hohooo, vad händer där borta?" undrar den lilla ugglan i hasselbusken borta vid växthuset. 


Och imorgon är det fredag igen. Jag längtar efter lite trädgårdspyssel i helgen och känner mig sugen på en runda till plantskolan. Kanske kan det bli så. Nu kikar jag på hockey-kvartsfinalen med höger på TV:n och på "Trädgårdstider" med vänster öga på datorn. Tur man är kvinna, så att det där med simultanförmåga inte är något problem, hihi!

1 kommentar:

  1. Så kul att se ert lilla "badhus" växa fram - kommer att bli toppen med trädäcket och utedusch !!
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!