onsdag 16 maj 2018

Juvelfärger

Nog är det bra läckert med juvelfärger i trädgården ändå. Jag menar blått, lila, vinrött, ceriserosa och rött i en salig blandning, som nu vid vår uteplats. Syrenen blommar för fullt och självsådd förgätmigej likaså. Den japanska lönnens bladverk växer till sig för varje dag som går, och i krukorna på stensättningen finns sprakande röda penséer och en ceriseblommande buske som heter boronia. Hängsälgens silvergröna krona framhävs rejält mot den mustiga inramningen. Som pricken över i, liksom.


Jag har kommit på att jag älskar lila syrener. De är ju nästan finare än vita. Om det ska bli fler syrener planterade nere i moraset när stugbygget är klart, så kommer jag nog att välja fler lila.


Den här vinkeln är så vacker, tycker jag. Jag gillar hur gräsmattan bildar små öppna "gatt" mellan buskage och planteringar. Det är lite den känslan jag vill bygga vidare på runt hela uteplatsen, så jag ska nog satsa på att plantera in fler buskar och träd i sommar.  


För någon timme sedan höll jag nästan tummarna för att det skulle komma en regnskur, men det "bidde" bara tre droppar. Värmeböljan över "Glesbygd" ska visst fortsätta även dagarna framöver, så det får väl bli till att dra ut vattenslangen igen. Fast det är ju ändå en viss kvällsmeditation i den där proceduren, så inte mig emot. 

7 kommentarer:

 1. Så fina bilder. Tog mig och maken en hel säsong att förstå vad Monty Don sa när han pratade om sin "jewel garden". Vaddå jew garden? Yew garden har jag ju hört talas om men det där kändes märkligt. Riktig Aha-upplevelse! Han har ju varit smyckesdesigner innan så det fanns ju en rätt rimlig förklaring till associationen. Vattna på! I malmö fick vi en skvätt imorse men inte mycket mer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den gode Monty är ju en klar favorit!
   Jag saknar din blogg, Louise! Vore så kul att se hur huset och trädgården ser ut nu. Ni gör ju så fint!

   Radera
  2. Är det du Louise som har bloggen Jugendhuset! Jag är också så nyfiken på hur det går för er med ert fantastiska hus och trädgård!

   Radera
 2. Haha, jag tänkte såklart också på Monty Dons Jewel garden. Så fint namn och jag håller med, så härliga färger tillsammans!
  Det är så fint med alla buskar. Jag har planterat ca 10 buskar i min trädgård vid min sommarstuga. Bland annat två lila syrenbuskar som jag ser fram emot att de med åren blir riktigt stora! I helgen så planterade jag en stor nygrävd perennrabatt. Nu sitter jag här i Malmö och våndas över den stekande solen. Undrar hur många som överlevt när jag kommer upp till stugan i helgen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller tummarna för din nya rabatt, Petra. Fast om du vattnade rejält har det säkert klarat sig bra.
   Själv har jag inte hunnit få ner något nytt, men nu är jag sugen på att börja gräva och plantera lite grann!

   Radera
 3. Ja, syrentider är verkligen härliga tider!
  Ha en fortsatt härlig vecka!
  KramJenny

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!