tisdag 15 maj 2018

I däckstolen

Varma kvällar slår jag mig gärna ner en stund i däckstolen vid gårdspumpen när jag kommer hem från jobbet. Jag älskar att sitta där och bara insupa allt ljuvligt som händer i trädgården just nu. Det är mycket som ser ut att bli extra frodigt i år, och sånt som har några år på nacken börjar verkligen växa till sig. Det känns redan så himla lummigt.


Här bildar marken liksom en liten "balkong", som mest verkar bestå av fyllnadsmassor. Det är inte så lätt att plantera något mer än stenpartiväxter här uppe, men i den sluttande kanten ner mot moraset lyckades jag gräva ner ett gäng ädelsyréner (Mme Lemonie) för ett antal år sedan. De har tagit sig rätt bra på höjden, med undantag för den som står precis i L-vinkeln (= den lilla klenisen på bilden här nedan). Häromdagen upptäckte jag nämligen att den satt helt lös, och att jag kunde dra upp den med händerna. Rotsystemet var väldigt klent, så den har nog haft det lite tufft där på kanten. Vi får se om det går att lösa med lite omgrävning. 


När jag kom hem från jobbet idag lyxade jag till det lite extra med sköna kuddar, iste och "fådda" engelska inredningstidningar. Sen satt jag där och viftade på tårna i nästan en hel timme. Det är minsann inte alltid jag lyckas sitta stilla så länge, hihi!


Det ser ut som att det fantastiska vädret ska fortsätta veckan ut, så förhoppningsvis blir det fler  njutbara kvällar i min däckstol. Jag måste bara komma ihåg att köpa mer iste nästa gång jag är i affären...

2 kommentarer:

 1. Mysigt! ... och nära till den nya lilla stugan. Kanske en skön plats att svalka av på efter en bastu?
  Bisse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan det nog absolut bli! Fast vi planerar ett litet trädäck i anslutning till stugan, så att man kan gå ut och sätta sig och slappa ÄNNU närmare bastun, hihi!
   Kram till dig "over there"!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!