tisdag 22 maj 2018

Det växer så det knakar!

Växtligheten i vår trädgård visar sig från sin bästa sida just nu, och det är mycket som är frodigare i år än någonsin tidigare. Kanske beror det på att mycket fortfarande är relativt nyplanterat och inte riktigt har etablerat sig förrän nu, men jag vill tro att det varma försommarvädret också har ett finger med i spelet. Som klätterhortensiorna på var sida om glasverandan. Jag spaljéade upp dem förra sommaren, och nu syns inte ens klätterställningen.


Dvärgsyrénen vid husknuten blommade i och för sig redan förra sommaren, men nu börjar den bli så där bullig och fin som man vill att den ska vara. 


På baksidan av smatten (farstun på baksidan) blommar bergenian som aldrig förr. Den är mer eller mindre planterad rakt ner i ett stenröse, men gillar läget ändå. Just den där rosa nyansen är så himla fin, tycker jag. 


I flera år har jag gått och väntat på att plymspirean i den lilla rabattrundeln framför köksträdgården ska sätta fart. Nu gör den det, och det med besked. Den är redan dubbelt så hög som den var förra sommaren. För alla gammaldags trädgårdar med en gnutta självaktning måste ju ha en plymspirea, eller hur?


Och den japanska lönnen i buskaget bakom uteplatsen börjar också växa till sig från buske till träd. Det röda lövverket (som är mörkare vinrött i verkligheten än i kvällssolen på bilden här nedan) är så vansinnigt vackert mot allt det gröna i bakgrunden.


Ja, detta och mycket annat växer så det knakar i år. Vilken bra start på trädgårdssäsongen 2018 ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!