onsdag 23 maj 2018

Bygge och däckplaner

Det är så mysigt och stå vid diskbänken och titta ut genom det lilla köksfönstret nu, när det ligger ett litet hus där nere i moraset. I den lummiga grönskan är det snart bara taket som sticker upp, där vanlig svart takpapp är lösningen som gäller tills vidare. Kanske blir det ett annat tak någon gång i framtiden, kanske inte.


Byggarna jobbar på i värmen. Nytt för idag är murade fönsterkanter invändigt, träpanel i taket i det stora rummet samt liggande råpanel på skiljeväggen som avdelar rummet från bastun (dörröppningen till höger) och den lilla skrubben (dörröppningen till vänster). Här blir det onekligen lite målningsarbete för maken och mig i sommar, men något ska man ju ha att göra på semestern, haha! Golv har vi faktiskt inte bestämt än, men det får ju bli något som håller för blöta fötter.


Nu fnular vi som bäst på hur trädäcket ska se ut. Jag gillar egentligen inte trädäck när de blir för stora, men vi tänker oss att den ska byggas mer som en brygga runt huset. Jag är till och med lite sugen på att göra tjocka "förtöjningspålar" som sticker upp i hörnorna, om ni förstår hur jag menar. Lite "Det susar i säven", så där. Hade inte det varit läckert? 

2 kommentarer:

 1. Om den inte ska vara så stor så kan man ju satsa på rejäla dimensioner, alltså reglar istället för plankor. Tror att det hade gjort mycket för intrycket, typ 45x145. Och glesare mellan brädorna än vanlig altan. Kolla på Dan Pearsons chelsea garden, fantastiska plankor där... Älskar spångar över högt gräs och irisar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för jättebra tips!
   Jag har redan googlat bilder och gillar vad jag ser!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!