torsdag 10 maj 2018

En ledig dag

Vilken sommardag vi har haft idag! Perfekt väder för en ledig dag, men jag vaknade med rejält ont i halsen och har faktiskt tagit det ganska lugnt efter omständigheterna. Nu ikväll fick jag iallafall ett litet trädgårdsryck och har bland annat dragit ut slangen på riktigt för första gången i år. Det ska regna imorgon, men nu har iallafall alla krukor fått sig en rejäl omgång. 


Det gamla äppelträdet på baksidan ackompanjerar nu päronträdet när det gäller maximal blomning. Verkligen ögonbedövande vackert, om man kan säga så. (Ja, jag gjorde det just!)


Under dagen har jag också planterat om mina sista briketter med tomatplantor, och nu har alla fått flytta ner i växthuset. De har ju stått ute på glasverandan i flera veckor, så de är redan vana vid varma dagar och kallare nätter.


Helgdag till trots, så har hantverkarna varit här hela dagen. Det är så roligt att se hur det lilla huset växer fram! Det enda som verkar sinka midsommarbastun just nu är lång beställningstid på själva aggregatet, men vi får hålla tummarna. Annars får vi hoppas på rejäl värmebölja, så att vi kan uppnå samma svettiga värmeeffekt om vi stänger in oss ute på glasverandan, hihi!

Dagens bilder är för övrigt tagna med mobilen, eftersom kamerabatteriet var stendött när jag väl skulle ta några kvällsbilder. Men det går ju bra det med. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!