fredag 11 maj 2018

Somrigare blommor

Inatt vaknade jag av att åskan dundrade över "Glesbygd". Efter ett par veckors rejäl torka var det verkligen välbehövligt med regn, så det kändes faktiskt mest befriande. Idag har det varit betydligt svalare med en och annan kort regnskur. Mitt enda uteprojekt idag (så här långt) har bestått av en cykeltur ner till byns finaste lilla blomsteraffär för att skaffa lite somrigare blommor till bordet på hörnet vid uppfarten. 


Det blev en vit lejongapsranka, en citronpelargon, en lila femtunga...


... och en rosa rosenskära. Det rosa-vit-lila färgtemat är onekligen en klar favorit här hemma i trädgården. Så himla somrigt!


Femtunga är en underskattad sommarblomma, tycker jag. Den är så himla tacksam och tålig, den blommar utan avbrott hur länge som helst och den finns i flera olika färger. Dessutom är den graciös, på något sätt.


Citronpelargonen vill jag egentligen helst ha inomhus, för den doftar verkligen ljuvligt. Den ska nog iallafall få bo inne så länge det är regnväder ute.


Lejongapsranka är första gången för mig, och jag har inget minne av att jag ens har sett den förut. Det är en rikblommande slingerväxt, som uppenbarligen också finns i flera olika färger. Just nu har jag min i en kruka, men på sikt kommer den alldeles säkert vilja ha något att klättra på.


Krattor, grönt fönster, gamla trädgårdsredskap och gjutjärnskanin är gamla favoriter. Det rostiga hjärtat är ett gammalt klätterstöd som jag hittade i ladan, och trälådan hade jag i växthuset. Den får kamouflera den fula bordsytan, där den gamla knallröda färgen börjar kika fram. Dags för ommålning i sommar, tror jag bestämt.


Ser ni att trädgårdsvyn är annorlunda nu, när vi har ett litet hus nere i moraset! Nu är papptaket lagt och vindskivorna uppsatta. Det gula runt fönstren är tejp, som har satts upp inför putsningen, fast den blir förmodligen inte av förrän på onsdag.


Nu framemot kvällskvisten håller det faktiskt på att klarna upp, så jag ska nog dra på mig mina röda gummistövlar och ta mig en liten trädgårdsrunda. Jag har nämligen krassefrön i blöt, som jag skulle behöva pilla ner i jorden, så over and out för nu!

3 kommentarer:

 1. Vad somrigt och fint det blev! Den där lejongapsrankan har jag inte heller hört talas om men det låter som något man får hålla utkik efter. Här hade vi också busväder och välbehövligt regn i natt. Ha en fin helg!

  Kram Louise

  SvaraRadera
 2. Så smukt og så sommerligt. Hvor er det en bedårende opstilling og
  samtidig så skønne blomster.
  Flotte billeder

  Klem
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. Så ska det se ut! Älskar ditt lilla somriga och blommiga stilleben på bordet :)
  Var till plantskolan en sväng och OJ så mycket folk!
  Nu ska här grillas och slappas...
  Önskar dig en fortsatt skön helg.
  Kram Titti

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!