lördag 12 maj 2018

Som om det har fallit snö

Det har varit så vackert ljus idag. Mulet men med varmt sken samtidigt. Trädgården är alltid som allra vackrast och allra mest fotogenisk då. Lummig grönska är ju annars ganska svår att göra rättvisa på bild. "Grön är den svåraste färgen att fotografera," sa en proffsfotograf som var här för några år sedan, och kanske är det så.


Det blommande päronträdet har börjat släppa sina blomblad. På marken under grenarna ser det nästan ut som om det har fallit snö. Tänk vilken skönhet det bor även i förgänglighet.


Om någon dag eller så kommer de vita kronbladen som flyter i snäckdammen att ha förvandlats till en brungeggig sörja, men just idag är de vackra som bara den. 


Bakom Putte (ja, den vita damen i badet heter så) blommar både forsythia och löjtnantshjärta. Den förstnämnda är på uppehällningen, medan den senare har slagit ut på bara någon dag. Det är verkligen turbofart i naturen nu!


Med hjälp från vår fantastiska snickare har vi förmodligen hittat en person som kan tillverka ett nytt utebord till oss. Ett tungt tre meter långt kryssbord. Hurra, vad bra om det blir så!


Imorgon ska jag på road trip norröver med min far. Vi får se om det hinner bli något blogginlägg från resan, men annars "ses" vi säkert på måndag, när jag är hemma igen. Ha en riktigt skön lördagkväll så länge!

1 kommentar:

 1. Det er så smukt med alle de hvide kronblade.
  Når kirsebærtræerne falder plejer vi at kalde det lyserød sne.
  Det er så smukt.

  God tur
  Charlotte

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!