lördag 5 maj 2018

Försommardag

Vilken ljuvlig försommardag vi har haft idag! Det har nästan varit lite semesterkänsla, tycker jag. Efter en relativt långsam start på förmiddagen har jag sedan tillbringat större delen av dagen ute i trädgården. Jag drällde mest runt planlöst och grejade lite här och lite där. Så himla skönt med sådana dagar!


Parasollet fick komma ut ur vinterförvaringen i ladan, men tyget var så smutsigt att jag tog av det och slängde det i tvättmaskinen. Det var förvånansvärt lätt, för det var bara att skruva av toppknoppen och lyfta av tyget. Sen fick det torka uppfällt på uteplatsen. Medan maken fyllde snäckdammen med nytt vatten, klippte jag ner prydnadsgräset och rensade upp lite grann i rabatten. 


Jag förberedde också slänten i köksträdgården för kommande krassesådd. Jag var rätt dålig på att plocka frön i höstas, så det får nog även bli någon köpt påse för säkerhets skull. Det lilla prydnadskörsbärsträdet hamnade här förra sommaren, i väntan på plantering någon annanstans. Vi får väl se var det hamnar sen, men det får iallafall stå kvar här tills efter blomningen. 


Fikonträden har stått i tvättstugan över vintern, men idag flyttade jag ner dem till växthuset. Än ser de mest pinniga ut, men de tar sig säkert även i år. Ser ni förresten vårt lilla nybygge där borta i bakgrunden?


Nu har takstolarna kommit på plats, och man börjar kunna skönja hur slutresultatet kommer se ut. Jag är fortfarande helt fascinerad över vilken känsla det där lilla bygget skänker till hela baksidan. Tänk nästa sommar, när jag kanske har en efter-bild över just den här vyn. Undrar hur trädgården här ser ut då?


Jag håller tummarna för ännu en ljuvlig försommardag imorgon. Då blir det en liten loppisrunda till grannbyn vid 13-snåret, men i övrigt planerar jag att hålla mig innanför grindstolparna hela dagen lång. Att bara drälla runt planlöst, det är min grej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!