söndag 6 maj 2018

Underbar högsommar

Om det var försommar igår, så har det varit underbar högsommar idag. Vilket makalöst väder vi har haft! Ännu en utedag, med andra ord. På förmiddagen grävde jag lite i gräsmattan på framsidan och planterade ytterligare en rönnspirea, som jag dragit upp från ett rotskott från den andra. Livsfarlig buske som breder ut sig alldeles för mycket, säger en del. Bring it on, säger jag. Den är ju så himla fin! I synnerhet så här på våren, när löven nästan skiftar i rosa. 


Strax efter lunch körde maken och jag en kort sväng till grannbyn, där en lokal idrottsförening hade uteloppis. Jag köpte ett blyinfattat fönster med grönt glas, som jag tror ska få stå kvar ute på glasverandan. Det är förmodligen inte så gammalt, men vackert ändå. Sen åkte vi tillbaka hem, där jag har grejat i köksträdgården hela eftermiddagen. 


Nu framåt halv nio på kvällen står dörren på baksidan fortfarande öppen. En handduk hänger på tork på trappräcket, och några grenar från en trimmad svartvinbärsbuske står i en urna och väntar på att bäras in. Men kvällar som dessa vill man ju aldrig gå in!


Imorgon utlovar SMHI 28 grader i våra trakter. Det är inte annat än att det bär en lite emot att gå till jobbet där man vet att man kommer sitta inomhus hela dagen. Tänk om Kristi himmelsfärdshelgen kunde börja redan imorgon...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!