tisdag 1 maj 2018

Sköna maj välkommen

Vädret artade sig riktigt bra i början av dagen, men framåt eftermiddagen drog det in regn. Jag har ändå varit ute och grejat i flera timmar. Storstädning av växthuset stod nämligen på schemat idag. Det var både rörigt och skitigt där inne, men det var inget som inte rotborste och såpvatten rådde bot på.


Jag plockade ut nästan allt och skurade av både möbler och krukor, och sen fick det mesta flytta in igen. Bord och hylla från loppis är fortfarande riktiga favoriter. Krukorna under bordet ska jag plantera tomater i, när plantorna ute på glasverandan väl vuxit till sig lite mer. 


Det doftar så gott av såpa här inne nu, med renskrubbade trälådor och arbetsytor och krukor på tork på hyllan Några plantor har inte fått komma ut än, men snart så.


I förmiddags tog jag grannen med mig och åkte till en av grannbyarna, där Pernilla hade gårdsloppis för andra året i rad. Jag fick med mig ett blått (!) litet bord hem, som hamnade utanför växthuset. (Fast det kanske flyttar någon annanstans sen.)


Jag köpte också en jätterolig liten pottstol, med ett hål som passade perfekt för en kruka med rosmarin. Den får stå inne i växthuset så länge, men den åker nog ut sen när tomatplantorna flyttar in.


Innan jag gick in för dagen fick jag hjälp av maken att bära ner det gistna lilla trädgårdsmöblemanget. Nu är det iallafall städat i den här hörnan av köksträdgården, men det är mycket kvar att röja upp på andra ställen. Pallkragarna ska vi bara inte prata om...


Eftermiddagen slutade i tragik, då vi hittade en överkörd ekorre på gatan precis utanför vår uppfart. Det var så ledsamt. Desto trevligare är det att det verkar som att det har flyttat in en blåmes i en av de nyuppsatta holkarna i päronträdet. It's the circle of life, antar jag.

3 kommentarer:

 1. Så hyggeligt der ser ud.
  Jeg mangler også at gøre drivhuset rent.
  Men der er stadig så koldt at jeg ikke orker.
  Smuk er der hos dig.

  Klem
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Tack för att ni kom på min lilla loppis! Så härligt att se prylarna få nytt liv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid lika härliga loppisar hos dig!
   Håller redan tummarna för en ny nästa år, hihi!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!