måndag 30 april 2018

Magnolia

Sedan några dagar tillbaka blommar så äääntligen min lilla magnolia! Det hör ju liksom till med magnolia till Valborg här i Skåne, men förra året frös ju knopparna bort på min, så i två långa år har jag fått gå och vänta på denna hägring. Finns det något vackrare än det här? Jag tror nästan inte det. 


Som ni ser är min lilla buske fortfarande försvinnande liten, trots att den har minst 7-8 år på nacken. Den trivs uppenbarligen inte riktigt där den står. Kanske är det lite för öppet och blåsigt, kanske sluttar marken för mycket, kanske är det dålig jord i backen, kanske känner den sig helt enkelt ensam. Jag har iallafall hört någonstans att det inte lönar sig att flytta magnolia, så den får nog stå kvar där den står. 


Idag skar jag bort en massa gräs och lade på ett tjockt lager gödsel och ny jord, så kanske den behagar växa åtminstone någon millimeter nu. Den ostajlade verkligheten i vår trädgård ser ni i bakgrunden, haha! Betongblock, murbruk, soptunnor, jordsäckar och skräpsäckar om vartannat, och så en sargad gräsmatta på det. Jag gillar läget, om än en smula otåligt.


Och så var det valborgsmässoafton. Varje år tänker att det vore mysigt att välkomna våren nere vid ån, där byns brasa brukar tändas ute på en flotte i vattnet. Men det tycks också vara lite av en tradition att det alltid är så vansinnigt kallt och ruggigt varje år, så jag väljer alltid att stanna hemma. Jag gissar att det blir likadant i år...

1 kommentar:

  1. Hej! Nu efter att ha läst i din blogg är jag både gräva i trädgården -sugen och loppissugen, undrar om det finns en grävaiträdgårdenloppis så att man kan kombinera de två? Värt att undersöka! Angående magnolior så har jag en som är tio år gammal, 20 cm hög och hade vid senaste räkningen tre blad. Tack för fin inspiration! Kram Anna

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!