söndag 29 april 2018

Utflyktssöndag

Vid lunch slöt vi upp med goda vänner vid Vinterlust i Tollarp, för att bevista årets första utomhusloppis. Det var en sådan där spring-som-en-våryster-ko-när-startskottet-går-loppis, och nog är det kul att se hur folk skenar iväg med tunnelseende och kastar sig över prylarna, haha! Av någon anledning är det sällan folk dyker på samma sak som jag, för mina fynd står ofta kvar orörda när jag kommer lufsande i sakta mak. Som den här turkosgröna damejeannen för 5 kronor och en gammal lövkorg för ett par tior.


Jag hittade också en fin gammal spillkum, eller äggakageskål som det heter på skånska. Den har stråk av grön glasyr på kanten och blir fin både som äggförvaring i köket och till sommarsallader i trädgården.


Sen hoppade vi in i bilarna och drog iväg söderöver, ut på landet. Efter att ha kört igenom vårgröna lövsalar och passerat oräkneliga vitsippebackar svängde vi av vid charmiga Butik Gul i Kölleröd. Jag började följa dem på Instagram redan förra sommaren och har länge tänkt att man borde göra sig en utflykt dit. Idag blev det äntligen av, och det besöket lämnade verkligen ingen besviken.


Här tittade vi på fina gamla saker, drack kaffe och åt fantastiska surbrödsmackor med färskost och ramslökspesto. Mums filibabba! Betalning i butiken sker enligt egen utsago via "kort, cash, Swish och begagnade traktordelar", hihi! 


Innan vi åkte hem tittade vi på nykläckta kycklingar, som satt och gottade sig i solen. Så vansinnigt söta! Pappa tuppen stod bredvid oss och vaktade utanför buren. Det kändes säkrast att inte dröja kvar för länge...


Sen vinkade vi hejdå till våra goda vänner och styrde kosan hemåt igen. Vi gjorde ett snabbt stopp på Granngården i Kristianstad, där jag äntligen hittade ett par jättefina röda gummistövlar. (Tack för tipset, pappa!) Nu blir jag rasande tjusig när jag står i gegga och gräver framöver.


Eftersom vi var ute och körde redan på förmiddagen sparade vi vår traditionella brunch till kvällen. Ägg, bacon och smoothie smakar mumma precis när som helst på dygnet. Det bästa med den här söndagen är att den liksom fortsätter imorgon. Lovely!

2 kommentarer:

 1. Sikke da en fantastisk dag og så mange skønne oplevelser.
  Er helt vild med din glas kolbe med kurv.
  Lyder som et godt loppested med skøn mad.
  Sådanne oplevelser er bare de skønneste på en helg.

  Klem
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Du är verkligen en fena på att fynda vackra loppisgrejer!
  Ha en fin Valborgshelg!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!