torsdag 7 juni 2018

Constance Spry och torka

Det är verkligen rosornas år på Solhäll i år. Constance Spry var vansinnigt fin redan förra året, men i år växer hon så det knakar och svingar sina grenar upp över rosbågen vid sidan av köksträdgården. 


Busken är lite glest nertill, men där växer det snart upp astilbe och andra perenner, som täcker lite grann. Rosa rosor, det är min grej det!


Som en marsipanros på en grön prinsesstårta!


På andra sidan rosbågen växer det en hasselbuske, som jag stammar upp och klipper hårt varje sommar. I år är den megarufsig redan så här i början av juni. Jag får nog dra fram häcksaxen snart.


Constance Spry, hon blommar som om varje dag vore den sista. Och med facit i hand gör hon nog rätt i det. Det är över en månad sedan det regnade ordentligt i min del av Skåne, och enligt prognosen är det inte mycket hopp i sikte heller. Onekligen en tuff start på sommaren 2018 för min stackars trädgård. Man undrar ju vad det kommer att finnas kvar till midsommar...

1 kommentar:

  1. Constance Spry det är rosen det med stort R!
    Tyvärr samma torka här hos oss, minns ej när det regnade ordentligt sist, mer än en månad sen är det minst! Kanske nån gång i april... Min Constance brukar börja blomma i midsommarveckan, men är redan i full blom sedan en vecka tillbaka... det blir ingen månadslång blomning där inte, som den brukar... trist!!

    Ha det gott i värmen!
    Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!