fredag 8 juni 2018

Hux flux ett litet hus

Byggprocessen här hemma börjar gå mot sitt slut. Idag har byggarna varit här och fixat de sista stora grejerna, som stuprör och plåtar på vindskivorna. De kommer tillbaka och fixar golvlister och lite smågrejer efter att vi har målat invändigt, men annars är det mesta faktiskt klart. Det är nästan ofattbart att tänka att det första murblocket lades så sent som första maj och att det hux flux plötsligt står ett litet hus nere i moraset! Vi är verkligen otroligt nöjda med slutresultatet och ger våra byggare stående ovationer.


Fästena till den löstagbara spröjsen på framsidan hade kommit på villovägar (förmodligen fanns de aldrig med i leveransen), men fönstertillverkaren skickade nya utan något som helst knot, så nu är den också på plats. Spröjsen gjorde onekligen massor för slutintrycket!


Jag kunde naturligtvis inte hålla mig, utan var tvungen att genast prova hur framsidan blir med lite "inredning" på plats. Växterna lånade jag från uteplatsen, och den gamla bänken är ett loppisfynd från förra sommaren. Sittplankan var vitmålad men flagnade betänkligt, så jag skrapade av den med en stålspackel. 


Det är maken som har skissat på hur stugan ska se ut, men ett av mina önskemål var att vi skulle sätta upp gammaldags stuprör i samma modell som på vårt "stora" hus. Förvisso dyrare än de man hittar på byggvaruhusen, men jag tycker det gör så himla mycket för helhetsintrycket. Några rosa sommarljus (för övrigt utsedd till årets sommarblomma 2018!) blev fina planterade i en gammal träkruka.


På kortsidan som vetter mot köksträdgården ställde jag den lilla soffan jag fick av en flyttstädande bloggkompis förra året. Den behöver en omgång ny färg, men är redan ett fint blickfång när man står i växthuset och kikar bort mot stugan. 


Någon trappa har vi inte än, men det kommer sen. Tills vidare använder vi en gammal lastpall som "landgång", och det går ju bra det med. 


Nu återstår att grunna på hur vi ska göra med landscapingen runtomkring. Någon form av "träbrygga" runt huset funderar vi fortfarande på, men ett alternativ vi överväger är att lägga gårdsgrus runt hela stugan och kanske göra gångar av plattor istället. Det känns bra att vi inte behöver bestämma det nu, utan kan känna efter i lugn och ro. I gattet som har bildats upp mot gräsmattan (eller det som en gång var gräsmatta...) vill jag iallafall ha någon form av portal. Klätterrosen Rosenholm ligger nervikt längs syrenbersån vid pumpen och väntar på att få något att klättra på igen.


I natt tänder vi den lilla utebelysningen ovanför dörren, så att vi kan stå inne i köket och titta ut ner mot stugan, hihi! Imorgon tar vi oss nog en första runda till färgaffären, om jag känner oss (mig) rätt. Vi får se vad vi hittar på.

1 kommentar:

  1. Jamen så fint! Helt underbart...nu vill jag också ha ett :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!