lördag 9 juni 2018

I målartagen

Efter frukost hoppade maken och jag in i vår bil (som för övrigt fortfarande är utan AC...) och drog till färgaffären i grannbyn. Där inhandlades bland annat vit panelfärg, som vi sedan målade taket i stugan med. Ett gammalt slagbord råkade vi visst också få med oss hem, från en av traktens alla helgöppna loppis- och antikställen. Kanske får det bo kvar här, så att man har någonstans att sitta och spela spel om man vill. (Och det vill maken och hans vänner.) 


Det var utmärkt torktemperatur idag, så efter en fika på bänken utanför kunde vi dra på ytterligare ett lager. Så ljust och fint det blev! De putsade väggarna tänker vi måla med vit silikatfärg, och på den liggande panelen lutar det åt att det blir en ljust grågrön jordfärg, som vi hittade ett prov på i färgaffären idag. Den har ett stänk av umbra i sig och passar fint ihop med golvet, som ni kan se på bilden. Fönsterbrädorna har vi inte riktigt bestämt än. Kanske betsar vi dem, kanske målar vi dem.


Och som belöning för väl utfört arbete fick jag måla ytterdörren röd. Vi hade inget färgnummer, men hittade en gammal färgburk i källaren som färgaffären analyserade, och nog liknar det färgen på våra övriga dörrar. Hurra, så fint det blev! Så mycket Solhäll, liksom.


Redan igår kväll ställde maken ner ett gammalt vagnshjul vid väggen på framsidan. Nu kallar han stugan för Glada hjulet och låtsas att det är ett litet värdshus, så ikväll blir det en flasköl där nere på bänken, hihi!

2 kommentarer:

 1. Grattis! Den lilla stugan ser verkligen ut att höra hemma i trädgården - den ser ut som om den alltid har stått där bland den lummiga grönskan. Hoppas ni får många mysiga stunder i bastun och vid spelbordet!
  Bisse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du tycker det! Det var precis det vi eftersträvade, att den skulle se ut som ett gammalt gårdshus. Önskar dig sköna junidagar "over there"!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!