söndag 10 juni 2018

Söndagssvep från Solhäll

Ännu en dag med en temperatur närmare 30-strecket. Ljuvligt och jobbigt på samma gång. Jag började iallafall dagen med att besöka en kär kollega, som bor i  grannbyn i söder. Hon skickade meddelande till mig igår om att hon hade plantor hon ville bli av med, och det tackar man ju inte nej till. Nu har jag både squash och vattenmelon i en pallkrage i köksträdgården och ampeltomat, superhet gul chili och en taggig gurksort från Argentina inne i växthuset.


Resten av dagen har jag blandat slappande med småpyssel. Bland annat har jag fyllt igen hålet där elektrikern har dragit in elkabeln från stugan in i källaren. Det ligger en överbliven hög med makadam nere i moraset, och den kom väl tillpass nu. Den gamla gjutjärnsluckan döljer ett knallgult plaströr, där kablarna går ner i marken. Jag lagade även några andra håligheter i gräsmattan på baksidan, när jag ändå höll på. När det blir lite drägligare väder (läs: regn) får vi slänga på lite matjord och gräsfrön ovanpå. 


Fikat har man ju också hunnit. Min amerika-svägerska är hemma på besök och kom med godsaker:  Mint Chocolate Milanos-kakor från Pepperidgde Farm. My favorite! De är verkligen förrädiskt goda, och jag äter dem bara när jag är ensam så att jag inte behöver bjuda, haha!


Vid kastanjestaketet frodas Louise Odier i värmen. Jag flyttade henne hit efter att ha gett upp kampen mot svartrostsjuka på platsen hon stod tidigare, men i år ser hon frisk och kry ut så här långt. (Bladet uppe i högra hörnet har inte svarta fläckar, men ätna hål av något slag...)


Sen småpysslade jag lite vid källartrappan, men det får jag visa en annan dag, för nu måste den här lortgrisen gå och duscha. Imorgon börjar en ny arbetsvecka (näst sista innan semestern), och imorgon kväll ska jag till Kommunhuset här i byn och gå en utbildning för röstmottagare inför höstens val. Tänka sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!