torsdag 21 juni 2018

Lampor, golv, bastu och gäster

Vilken dröm det var i förrgår kväll, när vi äntligen kunde ta bort täckpappen och klickgolvet uppenbarade sig därunder. Jag hade inte sett det på plats tidigare, eftersom byggarna lade täckpapp över det direkt, eftersom vi skulle måla både tak och väggar. Det blev ju riktigt bra!


Det kom upp två taklampor igår kväll. I det större rummet sitter en ganska stor plafond i frostat glas (typ), som vi köpte på IKEA tidigare på eftermiddagen. Den heter Calypso och är randig i frostningen, vilket passar fint ihop med "ränderna" i träpaneltaket. Ganska mycket lampa för 249 kronor ändå.


I den lilla skrubben satte vi en mindre variant från samma varuhus. Den heter Späcka och kostade bara 59 kronor. Två taklampor för lite drygt 300 kronor får man väl ändå säga var mer än prisvärt. Hittar vi något roligare framöver så har vi ju inte redan lagt ut en förmögenhet.


Bastun är inte jättestor, men det finns gott om plats för två, och nog skulle den rymma upp till 6 personer om man står ut med att sitta nära varandra. Fördelen med en bastu som inte är jättestor är att den går snabbt att värma upp, och 99 gånger av 100 kommer det alldeles säkert ändå bara vara maken och jag. 


Badskor inhandlade vi också igår. Det blir praktiskt när man ska springa ut till uteduschen vi tänker sätta upp runt husknuten i sommar. 


Någon trappa har vi inte än, men det kommer när vi har funderat klart på hur vi vill ha det. Vi är mer och mer inne på att skippa trädäck på framsidan av huset och lägga grus och någon form av plattor  som trampstenar istället. Vi får se hur vi gör med det. 


Ikväll blir det midsommarbastu. Sommarens nya favoritdryck ligger redan på kylning.


Imorgon firar vi midsommar på Solhäll. Då får stugan kanske sina allra första nattgäster. Härligt!

3 kommentarer:

 1. Sååå himla fint!

  SvaraRadera
 2. Jättefräscht och snyggt men jag undrar...ska det inte vara några dörrfoder?
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det kommer! Och en dörr med in till det lilla förrådet.

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!