lördag 23 juni 2018

Midsommarfirande

Så lägger vi ännu ett midsommarfirande på Solhäll bakom oss. Som traditionen bjuder har vi haft kom-och-häng-med-oss-knytis i trädgården tillsammans med ett gäng härliga vänner från Åkarp, Växjö, Ronneby, Malmö och Lund. Tur med vädret hade vi faktiskt också, även om det blåste ganska mycket under dagen och även om det kom en kort regnskur precis när vi grillade på kvällen.


Vi vet nästan aldrig säkert i förväg hur många vi blir (vilket liksom är en del av dealen och en av de bidragande orsakerna till att festerna alltid blir så avslappnade och trevliga), men i år blev vi tio vuxna, två barn och två hundar. Festens i särklass mest populära deltagare var den här sköna liraren från Irland (numera blekingebo). Smile to the camera! Hur charmig får man vara? 


Mellan 11 och 23 hann vi med både sillunch, go'fika, grillmiddag och godisätande en masse. Som traditionen bjuder kryddade maken egen snaps; i år med smak av saffran och blåbär. Kanske inte en av hans större succéer, om man säger så... 


Några hann även med ett bastubad på seneftermiddagen, och i natt har vi haft fyra övernattande gäster nere i stugan. Så himla praktiskt med ett extra hus på tomten! Nu har dock alla åkt hem till sitt, och kvar är maken och jag med en massa goda rester. (Den oöppnade påsen med ostkrokar har jag redan paxat, hihi!) Ikväll hejar vi på Sverige så det dånar över nejden. 

2 kommentarer:

  1. Låter som en jättekul midsommarafton! Jaaa ikväll hejar vi hejvilt på vårt lag...tror jag har en påse ostkrokar någonstans!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  2. Tack för att vi fick fira midsommar med er :)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!