fredag 29 juni 2018

Spartansk inredning och ros på tvären

Inredningen i vår lilla stuga är fortfarande spartansk. Golv- och taklister och en dörr saknas fortfarande, och fönsterbrädorna ska slipas och behandlas, så det känns smartast att vänta med att inreda tills det är klart. Några saker har ändå smugit sig ner hit, som ett litet bord vi hade på vinden, en pinnstol, en tillfällig trasmatta och en sittkudde. Bordslampan är gammal. Jag vill minnas att den har stått på min pappas skrivbord när han var ung och bodde hemma hos farmor och farfar.


En gammal tältsäng står kvar uppfälld sedan midsommar, om man känner för att gå ner hit och ta sig en liten tupplur. Det är nämligen riktigt svalt och skönt här inne, eftersom väggarna är så tjocka. Dörrstoppen köpte jag för 20 kronor på en loppis idag. Det är egentligen ett sänke för fiskenät, men funkar bra i sin nya roll. 


På den lilla "hyllan" vid brunnen blommar rosen Rosenholm, som ligger vikt raklång som en sidobena in längs syrenstammarna, i väntan på att en ny portal ska komma på plats. Fast den gör sig fasligt bra på den ledden också, hihi! 


Den tidigare portalen är för liten för den nya "öppningen" framför stugan, så min plan är att vi ska slå ner stolpar med jordankare och lägga en överliggare ovanpå. Det får bli ännu ett av sommarens alla projekt. Tur att jag har 4,5 veckors semester kvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!