söndag 22 juli 2018

Antikmarknad i Degeberga

Idag gjorde vi en liten förmiddagsutflykt till Degeberga, där den årliga antik- och samlarmarknaden gick av stapeln. När det gäller utbud av både fina och roliga gamla saker är detta absolut en av sommarens höjdare. Det finns mängder av stånd att besöka, och det är så himla kul att bara gå runt och titta. Några loppispriser är det visserligen inte som gäller, men man kan ändå hitta saker som inte är så farligt dyra. Min vana trogen tittar jag efter gröna saker och saker som jag redan har, haha! Resultatet blev min tredje ärggröna oljekanna (den till höger). Nog är det mer effektfullt när man har flera? Då blir det ju en SAMLING!


Jag har länge tänkt att det vore charmigt med en äggbräda, och plötsligt hittade jag en hyfsat billig sådan. Den rymmer 24 ägg, fast äggen på bilden stekte vi till middag ikväll, så nu får jag köpa nya imorgon. 


Maken kom tillbaka till bilen med en trebent gjutjärnskruka modell liten, som någon annan grön person har målat om någon gång i tiden. (Däremellan har den visst varit röd också.) Visst ser den nästan ut som en liten julgransfot? Jag tror att den kan bli riktigt fin i december med en liten bordsen i eller så. Det känns fint att redan börja styra upp adventspyntandet mitt i sommaren; snart är det ju bara fem månader kvar till jul, så det gäller att ligga i startgroparna, hihi!


Maken och jag har en väl inarbetad strategi på storloppisar och antikmarknader, som går ut på att var och en alltid går iväg på sitt eget håll. Dels vill vi oftast titta på olika saker, dels tar vi olika lång tid på oss, och dessutom blir man ju galen om man hela tiden måste lägga koncentrationen på att inte tappa bort den andre i folkmassan. Då missar man ju allt det roliga. Men vi sammanstrålar alltid lite mellan varven, avlägger spaningsrapporter och käkar en korv eller två tillsammans. Ofta går vi tillbaka och tittar på saker tillsammans, men lika ofta handlar var och en saker på egen hand och så blir det liksom bra ändå. En väl beprövad taktik som båda är nöjda med och som har resulterat i många betydande fynd genom åren, hihi!

2 kommentarer:

 1. Du ligger före mig när det gäller oljekannor - har bara en än så länge !
  Jättefint tillsammans !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Men alltså - den äggbrädan och gjutjärnskrukan! �� Magiska fynd!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!