lördag 21 juli 2018

Varm lördag

Innan semestern började hade jag en lååång lista på projekt jag ville fixa med under ledigheten, men av den där listan är det baske mig inte många saker som har bockats av. I den här värmen orkar man ju inte göra ett levandes dyft. Idag har jag mest suttit och druckit iste i skuggan i sällskap av en god bok. 98 sidor in i "Simma med de drunknade" av den norske författaren Lars Mytting får jag säga att min nyfikenhet är väckt. Fast jag valde den för det vackra omslagets skull, hihi!


Jag har ändå börjat få lite plantskoleabstinens, haha! Kan inte minnas när jag var på en sådan senast, men till och med jag fattar ju att det inte är lönt att försöka sig på några nyplanteringar när jorden är så  torr. För att inte tala om grässådd; vår nerkörda gräsmatta ser fortfarande ut som hej kom och hjälp mig. Igår fick jag iallafall för mig att jag skulle gräva bort grässvålen närmast rabatterna på södersidan, för att få bort den konstiga nivåskillnaden som hade skapats av grävmaskinshjulen där. För att markera kanten lade jag dit en stenrad där så länge. (Och ja, som ni ser har vi lånebil fortfarande...)


I övrigt får det mesta bara vara. "Rädde sig det som rädde sig kan", liksom. Det är brunt och grönt, visset och blommande om vartannat. Ser ni de vita små blommorna som klättrar i buskaget?


Det är helgalna klematisen Summer Snow som svingar sina lurviga lianer kors och tvärs. Jag har gett upp att försöka tukta den för länge sedan och låter den numera leva sitt eget liv. Och det gör den med besked. 


Och nere vid stugan har det inte hänt något nytt. Här finns storslagna planer på utgrävning och grusläggning, men vem orkar sånt när termometern visar på 30 grader? Inte ens en legitimerad mullvad som Fröken Grön. I planerna ingår det också att försöka dra fram den där stora fina stenen, som grävskopan grävde upp och lade åt sidan. Jag älskar sten!


Återigen dags att glida ner i köksträdgården och vattna i växthuset. Där är det tomater i mängd på gång, och dem vill man ju iallafall försöka hålla liv i. Och så är det ju så skönt att vara ute en stund när dagen svalnar. Kanske bästa stunden på dagen, faktiskt. Imorgon drar vi till Degeberga på antikmarknad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!