torsdag 12 juli 2018

Blommigt trots torkan

Den svåra torkan till trots har det varit ovanligt "blommigt" på flera håll i trädgården i sommar. I rundeln framför köksträdgården är solhattarna jag planterade i höstas på gång, tillsammans med klotlök, honungsört och sommarljus. Det småblommiga i kombination med solhattarna blev riktigt lyckat, trots att jag som vanligt inte hade någon plan när jag planterade. Att stoppa in sommarblommor i rabatten blev fint, så det ska jag alldeles säkert göra nästa sommar också. Sommarljus är ju extra ljuvligt; man förstår att den har blivit utsedd till årets sommarblomma 2018.


Nävan Rozeanne ger inte upp i första taget, trots att hon inte har fått vatten på hela sommaren. Den övriga rabatten bjuder dock inte på så mycket fägring i år, utan ser mest hängig och trött ut. 


I gången ner bakom växthuset trivs spireorna bra. Här växer en kombination av flera olika sorter, och jag får säga att de är otroligt lummiga och fina och väldigt tacksamma. Mer spirea åt folket!


I kryddrabatten vid ladan har jag inte planterat något nytt i år, men fjolårets mynta, timjan och oregano har kommit igen och både blommar fint och doftar gott. En kaskadpelargon i tunna ackompanjerar fint, medan den lilla husmusen bara sitter där och njuter av hela härligheten.


Sen är det ju mycket som inte alls har gillat läget i sommarvärmen. Flera av mina äldre rabatter ser bedrövliga ut i år, men det är ju inte så mycket att göra åt det. Kommunen utlyste bevattningsförbud för över en månad sedan, och vi som har egen brunn får verkligen vara rädda om de dyrbara dropparna. Väderprognosen lovar inget regn inom överskådlig framtid, så man undrar ju hur detta ska sluta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!