lördag 14 juli 2018

På turné

Igår var maken och jag på sommarens absoluta måste-konsert här nere i Skåne: First Aid Kit på Sofiero i Helsingborg. (Jenny Wilson och Joakim Thåström spelade också, men den primära anledningen till att vi var där var de förstnämnda.) Systrarna Johanna och Klara Söderberg är verkligen makalöst begåvade! Musikaliska så att man nästan blir avundsjuk och tajmade så där som jag tror att man bara kan bli med någon man har spelat och sjungit med i hela sitt liv. Det var verkligen en upplevelse att höra dem live.  


Helsingborg ligger egentligen bara lite mer än en timmes bilresa bort, men vi unnade oss lite minisemester och checkade in oss på på Grand Hotell i centrala Helsingborg. Dagen i dag startade med både pannkaka och våfflor till frukost, och det är ju liksom den ultimata måttstocken för vad som kännetecknar en utmärkt hotellfrukost. 


Efter utcheckning idag körde vi via Höganäs, Mölle och Jonstorp innan vi hamnade på väg 21 mot Hässleholm och sen vidare hemåt. Jag får säga att Mölle i sommarskrud fortfarande är något av det allra vackraste Skåne har att erbjuda. 


Framåt kvällen fick vi långväga besök av min faster och kusin, som har kommit för att hänga med oss ett par dagar. Imorgon står gårdsauktion i Småland på schemat. Det ska bli kul!

3 kommentarer:

 1. Synd ni missade utställningen på Krapperups konsthall. Fantastisk!

  SvaraRadera
 2. Och idag uppträder First aid kit i Skellefteå. De rör på sig tjejerna.
  Lycka till på auktionen, hoppas du hittar många härliga fynd.

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig utflykt. Jag gillar också First Aid Kit men har aldrig hört dem live. Ha en fin dag.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!