lördag 14 juli 2018

Smålandsauktion

Nuförtiden är det inte så vanligt med riktiga bondauktioner, men idag hamnade vi på en sådan i Barkhult strax öster om Älmhult. Och vilken sådan, sedan! Till och med Knut Knutson från "Antikrundan" hade hittat dit, så då förstår ni nog att det var en auktion som heter duga. 


Mycket folk var det och varmt var det, men vi stannade faktiskt kvar nästan ända till slutet. Det var nämligen ett helt fantastiskt utbud av gamla möbler och saker, och det är ju ett sådant vansinnigt nöje att bara sitta och följa budgivningarna och vad folk ropar in. Det fanns grejer i alla prisklasser, från 50 kronor upp till över 20.000 kronor. Helt galet att en liten allmogeask (förvisso fin) kan kosta över 15.000 kronor!


Vi budade faktiskt på ett superfint grått skåp, som hade passat jättebra nere i stugan. Priset stack dock iväg ganska snabbt, så det bidde inget. Däremot vann vi några andra saker, som dock inte har fastnat på bild idag. Jag får visa er vid ett annat tillfälle, helt enkelt. 


Vilken rolig dag det blev! Gårdsauktioner skulle man hamna på lite oftare. I synnerhet riktiga smålandsauktioner, för det är grejer det! Eller hur, Knut?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!