måndag 9 juli 2018

"I carried a watermelon"

Här hemma lever vi på vattenmelon i sommar. Jag ljuger inte om jag säger att vi äter det VARJE dag, antingen som mellanmål eller som ingrediens i en somrig sallad. (Gärna i kombination med fetaost.) Det är så himla läskande i värmen, och så vansinnigt gott! Nyttigt som attan är det också: Rena rama vitaminbomben, full med antioxidanter och dessutom bra för blodtrycket. Gott som gör gott, helt enkelt.


De där små minivattenmelonerna som finns i mataffärerna nu är himla behändiga; nästintill kärnfria och förhållandevis lätta att bära hem. Och när man står där med sin melon så kan man ju alltid citera en av filmhistoriens allra bästa repliker: "I carried a watermelon". Alla som minns filmen räcker upp en hand!

8 kommentarer:

 1. jag räcker med glädje upp min hand.

  SvaraRadera
 2. Hahah, nu fick du mig att googla den repliken, eftersom mitt minne för såna detaljer inte är vad det borde... men visst har sett den filmen, flera gånger!!
  /kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Oh yes, love it! Gick väl i åttan när den kom och såg den fyra gånger då. På bio alltså! Sen har man ju förstås sett den ett antal gånger till.
  Det var ju attans att melon skulle vara så nyttigt då, eftersom jag inte gillar det.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen, HUR kan man inte gilla vattenmelon?!! 😲
   Då äter jag din del också, hihi!

   Radera
 4. Melon- vatten i lyxförpackning! Såg t.o.m ett recept på grillad vattenmelon, kanske värt att prova?
  Ha det fint!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grillad? Det låter spännande! Får testa det någon gång.

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!