tisdag 10 juli 2018

Rabattlagning

Rabatterna på södersidan är inte så kul i år. Visserligen blommar både det ena och det andra, men framkanten blev sönderkörd i samband med grävningen i december, och de tunga hjulen tryckte ner marken så att det har blivit en nivåskillnad som inte fanns tidigare. Jag har inte brytt mig om att göra något åt det där så länge bygget har pågått, men idag började jag iallafall fixa till det högra hörnet så smått. En nödlösning blev att lägga en stenkant, så att jorden från rabatten inte ska "rinna" iväg. Jag flyttade också hit lite ny lavendel, eftersom den gamla bokstavligt talat hade blivit överkörd. En del av plantorna är lite fjuttiga än så länge, men vi får väl se om de tar sig. 


På bilden här nedanför är samma rabatthörna fotad från östersidan (baksidan) av huset. Från den här vinkeln ser det inte lika eländigt ut. Riddarsporren är dock överblommad sedan länge, och kantnepetan är snart likaså. Snart dags för sax. Buxbomsklotet är iallafall frodigt och grönt. Det trivs visst fint här.


Resten av söderrabatten får vänta till en annan dag. Vi behöver även återställa gräsmattan som försvann, där det numera bara växer ogräs i den öppna jorden. (Gissar att det var jord från tippen som grävarna lade på...) I den här torkan är det dock inte lönt att ens fundera på att så nytt gräs. Det får bli ett höstprojekt, helt enkelt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!