fredag 27 juli 2018

I värmen

Man kan ju undra vad man gör i den här värmen egentligen. De två senaste veckorna har inte varit så aktiva för undertecknad, om man säger så. Trädgårdsarbetet har verkligen varit minimalt den här sommaren, men häromdagen planterade jag iallafall om tre plantor jätteverbena i mina auktionsinropade zinkhinkar. På rad bildar de en riktigt läcker "skärmvägg" på uteplatsen. De blommar bara lite försiktigt än så länge, men det är nog bara en tidsfråga innan de slår ut på allvar.


Idag har jag mest suttit i skuggan och druckit frappe i sällskap av senaste numret av Drömhem&Trädgård. Det är ungefär vad man orkar göra när termometern visar på över 30 grader för sjuttielfte dagen i rad. Framåt sen eftermiddag längtade vi efter AC och tog bilen till Kristianstad. Där käkade vi sushi och upptäckte att mysiga danska kedjan Systrarna Grene har öppnat på gallerian. Jag spenderade ett par guldtior på två roliga mininecessärer. De blir toppen att fylla med girlie stuff som annars bara ligger och dräller i handväskan. Man kan aldrig ha för många necessärer, hihi! 


När vi kom hem öppnade vi vartenda fönster i hela stugan på vid gavel. Det är verkligen dagens höjdpunkt när kvällsbrisen får blåsa genom de varma rummen och det äntligen känns som att det är lite syre i luften. Floxen blommar fint, men i övrigt är rabatterna på framsidan ganska ledsamma. 


Desto vackrare blommar det inomhus, där en av passionsblommorna i gröna rummet har slagit ut. Den är verkligen utomjordiskt vacker!


Imorgon har jag två bra loppistips till er som bor i krokarna av nordöstra Skåne: Gärds Köpinge (10.00) och Röke (13.00). Om man orkar göra något överhuvudtaget, vill säga. Det återstår verkligen att se...

Edit: Tidigare skrev jag att det var loppis i Verum imorgon, men det är inte förrän nästa lördag. Sorry... D.S. 

2 kommentarer:

 1. Ja denna hetta, värme....idag mådde jag inte alls bra! Fick lägga mig en stund, allt snurrade...
  Vi bor ju i en gryta här också med höga träd runtom, ingen vind bara stekande sol. Näe nu längtar jag efter regn, regn, regn!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog blir man snurrig i värmen. Man blir nästan som en zombie! Här vaknade vi till en lätt regnskur imorse, men det var tyvärr inte många droppar. Håller tummarna för att det kommer mer under dagen.
   Kram!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!