lördag 11 augusti 2018

I gröna rummet

Maken börjar nytt jobb nästa vecka och blev avtackad med fin bukett från sin gamla arbetsgivare igår. Nu står den i en emaljkanna på matbordet i gröna rummet och är rasande grann. I höst ska jag börja unna mig snittblommor igen. Det är ju verkligen vardagslyx när den är som bäst. 


På bordet står också två träljusstakar, som jag köpte på en flyttloppis här i byn tidigare i sommar. De är egentligen udda, men passar bra ihop. Dessutom är de målade i matta färger som passar himla bra hemma hos oss; en är off white och en är mörkt grågrön.


Det där bordet har för övrigt varit belamrat med alla möjliga projekt ända sedan midsommar, men eftersom det eventuellt ska ätas söndagsmiddag på det imorgon var det ju läge att städa upp där idag, hihi!


Vi passade på att vända på mattan, som har en tendens att "korva upp sig" i hörnet precis där man går. Nu hamnade det där hörnet in mot väggen istället, så att man slipper snubbla. Jag gillar färgsättningen och den rustika stilen på den där mattan, som faktiskt kommer från IKEA. Den bryter av fint mot allt det gröna. 


Det har varit extremt varmt och torrt även för krukväxterna inomhus i sommar, i synnerhet här inne i gröna rummet, som har fönster både mot söder och väster. Jag vet inte hur många gånger per vecka jag har vattnat dem, men en och annan har gett upp iallafall. 


Nere i moraset växer gullriset så det knakar. Det verkar helt oberört av torkan. Jag plockar in stora fång och sätter i vaser, eller som här i farmors gamla blåvita krus. Vackrast är de att plocka innan blommorna har slagit ut, medan de fortfarande är skira och limegröna. 


Det är tur att vi får gäster hit med jämna mellanrum, så att vi tar oss i kragen och städar emellanåt, hihi! Nu luktar det såpskurade trägolv. Min bästa doft i livet! 


Nu ska vi bara bädda rent i sängen också, så är huslyckan total sen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!