onsdag 26 september 2018

26 september x 8

I brist på annat att skriva om tänkte jag att det kunde vara lite kul att titta bakåt i tid. Vad bloggade jag om den 26 september tidigare år?

2017 klev jag av bussen efter jobbet och hittade ett brinnande brandgult träd på torget utanför Gästis i byn. Sen gick jag hem och tittade på "Tro, hopp och kärlek", som jag tyckte var höstens charmigaste TV-program det året. Och det var det ju. 


2016 skröt jag om hur fin mitt livs första jätteverbena var. Jag konstaterade att den ville man ju inte vara förutan under framtida trädgårdssäsonger, och det har jag inte varit sedan dess heller. 


2015 var en lördag, som jag tillbringade i Karlskrona. Där åt jag mammas goda kålpudding. Anar man en hösttradition?


2014 hade jag kulturell baksmälla, efter att ha varit på Bokmässa dagen innan. På bordet i hallen (som numera står hemma hos mina föräldrar) hade jag en ny hortensia. 


2013 återanvände jag en bild från 2012, som nu alltså blir återanvänd igen. Jag är onekligen duktig på det där med recycling, hihi! Trädet levererade mängder med frukt det året, och jag planerade att göra både paj och mos. Minns inte om det blev så, men det lät ju ambitiöst.


2012 bloggade jag om mitt bokintresse och laddade inför en heldag på Bokmässan dagen efter. Bilden illustrerade vårt fina ugglebokstöd, som står ovanpå skåpet i gröna rummet. Boksamlingen var mest för lyst redan då, fast trilogin om "Man och kvinna" är fortfarande himla roliga att bläddra i.


2011 klippte jag gräs, friserade ligusterhäck och ställde in trädgårdsmöbler. Det var vackert höstväder, och jag fröjdades över mina blommande Astrid Lindgren-rosor blommade fint vid verandatrappan. Idag lever bara den ena busken, och den är dessutom flyttad till en annan plats.


2010 bloggade jag inte alls den 26 september. Det var första hösten vi bodde på Solhäll permanent och kanske hade jag fullt upp med något annat, trots att jag faktiskt var ledig hela den terminen.  

2009 visade jag en bild på kaprifolerna på baksidan, som jag hade planterat där två månader tidigare. Lavendeln nedanför var fortfarande pytteliten, och vi hade den gamla kökstrappan kvar då. På träpanelen på smatten var nederkanten fortfarande ojämn. 


Kul med blogg ändå, så att man kan ta sig en liten trip down memory lane så här. Inte för att just det här datumet har levererat så stor variation de senaste åren, men ändå. Med hus och trädgård har det ju iallafall hänt en del, och med bloggerskan med för den delen. Iallafall när det gäller midjemåttet och antalet gråa hårstrån, hihi!

1 kommentar:

  1. Jag går rätt ofta tillbaka i min egen blogg, för att kolla när olika saker hände och hur det såg ut hemma och i trädgården etc. En av fördelarna med bloggen tycker jag!

    Ha det fint!
    Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!